Uutiset

Runkosarja kokkolassa päättyi kotivoittoon – Hermes vahvasti kiinni kotiedussa

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes–Kiekko-Espoo 3–2 (1-0, 1-1, 1-1)

Viimeistä kotio-otelua vietiin runkosarjan vuosimallia 22-23 osalta perjantai-iltana. Pyhättöön marssi runkosarjan jäähyväisiä jättämään kovaakin kovempi vastus – kivikova Kiekko-Espoo. Vieraitten suvereeni kausi oli jo taputeltu Mestiksen piste-ennätyksellä maustettuna, mutta Hermeksen osalta pudotuspelien kotietujahti kävi vielä kuumana. Varsin tasaväkinen ensimmäinen erä saavutti kohokohtansa tasan ajassa 11:00 kun Topias Liljamo kaahasi vasenta laitaa espoolaisten puolustusalueelle ja syötti napakasti keskelle. Sisu Yliniemi pääsi tälläämään one-timerin laserina ohi Lampisen ja Hermes kuskin paikalle 1-0.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo tuli tasoihin vain puolentoista minuutin pelin jälkeen Anton Niemeläisen terävällä siniviivalaukauksella. Ottelu rullasi tasaisena vääntönä, kunnes Hermes rakensi säpinää Espoon maalille. B-pisteen aloituksen tuoksinnasta vapautui kiekko Kasper Mäenpäälle viivalle, joka luikerteli sektorille laukoen pelivälinettä. Maalivahti Lampinen torjui, mutta irtokiekkon neppasi ajassa 28:01 maaliin Juuso Nykänen. Tulikuuma intensiteetti jatkui läpi koko erän. Molemmat joukkueet järjestivät kilvan vaarallisia tilanteita toistensa päätyihin.

Kolmas erä alkoi tutulla tulikiven katkuisella asenteella. Ajassa 43:08 tuttu slide-kitara kajahtaa Pyhätön pilareissa kun Aleksi Antti-Roiko tarjoilee ja puolustaja Eemeli Ylitalo nostaa taidokkaasti rystyltä digitaaleille 3-1. Ensimmäinen kymppi pursusi näyttäviä taklauksia ja raivoisaa luistelua. Espoo kavensi ylivoimalla ajassa 49:26 lukemat 3-2:een. Ottelusta kehkeytyi varsinanen thrilleri aina loppuminuuteille saakka. Jumalrinnat taistelivat antaumuksella jokaisen sekunin kellosta pois ja ottivat kolme pistettä sarjaa dominoineelta Kiekko-Espoolta. Voitolla Hermes sementoi kotietuaan entisestään.

Pisteille Pyhätön illassa:

1 – 0 #77 Sisu Yliniemi (#16 Topias Liljamo, #71 Ernests Osenieks)
2 – 1 #13 Juuso Nykänen (#53 Kasper Mäenpää, #20 Arttu Lausniemi)
3 – 1 #22 Eemeli Ylitalo (#88 Aleksi Antti-Roiko, #77 Sisu Yliniemi) VM

Putkien välissä manio #31 Jesse Haukka torjunnoin 8+9+6=23