Uutiset

Hermes paketoi runkosarjan kolmen voiton viikkoon

KOOVEE–Hermes 1 – 2 (0-1, 1-1, 0-0)

Kokkolan Hermeksen runkosarjataival vuosimallia 22-23 päättyi arvokkaisiin puitteisiin Tampereen Hakametsän legendaariseen jäähalliin. Isäntäjoukkue KOOVEE oli niinikään varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta astetta alempaa eli villikorttikierrokselta. Hermes sen sijaan oli naulannut sarjasijoituksensa sijalle neljä ja valmistautuu varsinaisiin playoffs-peleihin. Paalutetuista sarjasijoituksista huolimatta ottelun ensimmäisen erän intensiteetti oli, jos ei kiihkeä niin ainakin, hyvä. Tähtinutut olivat heinoisesti niskanpäällä, joskin KOOVEE onnistui myös luomaan potentiaalisia tilanteita. Tasaisen ensimmäisen kympin kohokohta oli Jesse ”Hawk Man” Haukan tuplatorjunta, jossa nähtiin huikea patjavenytys. Erän toinen kohokohta olikin sitten jumalrintojen johto-osuma ajassa 16:27. Hermes piti kiekkoa pitkään kotijoukkueen päädyssä, kunnes Joonas Lohisalo sai kiekon kulmassa ja marssi kylmästi maalin kulmalle ja tuikkasi maalivahti Bisonin luukuista 0-1:een.

Toisessa erässä Nikita Mateiko taklasi vastustajan pelaajaa niskan ja pään alueelle, jonka tuloksena viisi minuuttia ylivoimaa isännille. Reilun kahden minuutin jauhannan jälkeen KooVeen onnistui tasoittaa peli 1-1:een. Kakkua ja siis lusittavaksi vielä pariminuuttia ja vielä päällä toiset mokomat, sillä Hermes sai vielä istunnon pelin viivyttämisestä laukomalla kiekon suoraan katsomoon. Tilanne näytti tukalalta, mutta kahta minuuttia ennen erän loppua Paulaharju hyödynsi vastustajan karmean harhasyötön ja vapautti jäähyboksista ampaisseen Miika Herralan nokitusten maalivahti Bisonin kanssa. Herrala katsoi rauhallisesti maalivahdin liikkeet ja naulasi armotta Hermeksen 2-1 johtoon.

Kolmas erä eteni kokolailla Hermeksen komennossa, tosin KooVee onnistui mm. kilauttamaan tolppaa hyökkäyspäässään. Joukkueet pääsivät testaamaan ylivoimiaan, mutta maaleilta säästyttiin. Lopulta Hermes otti tyylikkään voiton pelaten tyylikkään runkosarjan sijoittuen hiennosti neljänneksi.

Pisteitä Tampereella tekivät:
0 – 1 #84 Joonas Lohisalo (#71 Ernests Osenieks, #88 Aleksi Antti-Roiko)
1 – 2 #15 Miika Herrala (#37 Sampo Paulaharju) AV

Maalissa varma #31 Jesse Haukka 6+7+8=21