Uutiset

Vierasvoitto heinolan ”Betonista” – peliitat antoivat hurjan vastuksen

Peliitat – Hermes 3–4 (0-0, 1-1, 2-3)

Hermeksen pelit jatkuivat vieraskäynnillä Heinolassa. Molemmat seuroilla oli kahden ottelun ns. ”putket” päällä: Hermeksellä voittoisa sellainen ja vastaavasti Peliitoilla kaksi kaksi kärsittyä tappiota. Ensimmäinen erä ei tarjonnut huikaisevaa suoritustasoa. Puoliskon vaarallisimapana paikkana voitanee pitää Eppu Karuvaaran puolittaista läpiajoa, joka upposi maalivahti Räihän varusteisiin. Toisessa päässä torjuttiin myös, mm. Tammisen tripla-torjunta ei jäänyt yleisöltä huomaamatta. Ensimmäinen erä voitiin laskea isäntien eräksi, sen verran painetta kertyi Hermeksen päätyyn. Kristian Tamminen piti lukemat kurissa pelaamalla varsin jämäkästi.

Toista erää ehdittiin pelata reilu minuutti kun Peliitat tekevät ottelun ensimmäisen maalin. Tamminen ehti napata samassa tilanteessa jo pari vaarallista lähentely-yritystä, mutta nopea kääntö vapaana maalin edustalla olleelle kultakypärä Virtaselle oli liikaa. Tamminen jatkoi esityksiään pitkin erää muun joukkueen ollessa melko ”telineissä”. Kunnes ajassa 37:11 koitti etsikkoaika kun Peliittojen Julius Vesala ja Elias Lampi ottivat kakkua yhteensä viiden minuutin edestä. Ylivoimassa oli tekemisen meininki ja se manifestoitui kahden minuutin kiekottelun jälkeen Jerkko Rämön vastustamattomalla one-timer kudilla. Tasatilanteessa jatkettiin ottelun viimeiseen erään.

Jos Jumalrintoja on tällä kaudella vaivannut ylivoimamaalien puute, niin tällä kertaa tulosta tuli senkin edestä. Peliittojen muhkeaa jäähykakkua riitti vielä kolmannen erän alkuun kahdeksi minuutiksi ja tähtinutut pistivät haisemaan reilun minuutin jauhannan jälkeen: Topias Liljamo sihtasi tarkasti b-pisteeltä alakulmaan. Eikä se riittänyt vaan 35 sekuntia myöhemmin helähti taas. Aleksi Antti-Roiko ohjasi lukemat 1-3:een. Peliittoja ei missään tapauksessa voinut syyttää lannistumisesta vaan joukkue jatkoi vääjäämätöntä uurastusta läpi ottelun. Isäntien kiri koki kolauksen erän puolivälissä kun Eemeli Ylitalo lähetti siniviivalta kiekon, joka löysi tiensä verkkoon. Periksiantamattomuus palkittiin toden teolla kun isännät tulivat jo maalin päähän kolme minuuttia ennen loppusummeria. Hermes selvisi kuin selvisikin ankaran Peliitta -paineen alta kun isännät jauhoivat kolme viimeistä minuuttia ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Täysi pistepotti Heinolasta mukaan.

Pisteitä “Betonissa” tekivät:
1 – 1 #4 Jerkko Rämö (#20 Arttu Lausniemi, #16 Topias Liljamo) YV
1 – 2 #16 Topias Liljamo (#4 Jerkko Rämö, #17 Juha Rautiainen) YV
1 – 3 #88 Aleksi Antti-Roiko (#95 Jonas Peterek, #44 Aapo Ahola) YV
1 – 4 #22 Eemeli Ylitalo (#16 Topias Liljamo, #17 Juha Rautiainen) VM

Maalilla hienoa paluuta tekavä #90 Kristian Tamminen 11+6+8=25