Uutiset

Hermes nousi kanveesista korkojen kera – Vieraskiertue päättyi täyteen pistesaaliiseen

KOOVEE–HERMES 4–9 (1-1, 2-5, 1-3)

Hermeksen seuraava pysähtys Launtaina oli lätkäperinteen kehto Hakametsän jäähalli ja vastassa kotijoukkue KOOVEE. Ensimmäinen erä alkoi heti kättelyssä nahistelun merkeissä kun isäntien Wehmas ja Hermeksen Heikkilä heittivät hieman gyllerbyttaa. Ensimmäisestä maalista vastasi KOOVEE: yllättävä ohjuri sai kiekon painumaan ylähyllylle. Hermeksen aktiivisuus oli ensimmäisessä erässä pirteämpää, josta puhuivat laukausten jakauma 7-19. Seitsemännellä minuutilla tähtinutut tulivat tasoihin. Määrätietoisena rintamana KOOVEEn maalille hyökynyt ykkösketju päätyi ovelaan ratkaisuun. Kalajanniska jakeli oivasti maalin eteen liukuneelle Karuvaaralle, mutta tämä päästikin kiekon längistään suoraan Antti-Roikon lapaan tyhjän maalin ammottaessa edessä. Tästä ei kultakypärä erehtynyt vaan tasoitti kylmästi 1-1:een.

Toisen erän alussa nähtiin varsinainen power-minuutti. Hakametsän kuuluttaja ei ehtinyt luetella pisteiden tekijöitä loppuun saakka kun maaleja alkoi syntyä kymmenien sekuntien välein. Aluksi tamperelaiset virittelivät ”mustaa minuuttia” tekemällä ajoissa 22:24 ja 22:36 kaksi uunia. Hermes kuittasi välittömästi seuraavassa hyökkäyksessä. Liljamo palautti kääntölaukauksella siniviivalta jumalrinnat takaisin peliin. Peli vakiintui tasaiseksi väännöksi vajaaksi kymmeneksi minuutiksi, kunnes oli aika tulla tasoihin. Jerkko Rämö otti ns. lusikan kauniiseen käteen, tarkemmin kiekon haltuunsa, omalla puolustusalueellaan harppoen aina hyökkäyspäähän asti. Heti ”sinisen” jälkeen piiska puhui luotisuorasti takanurkkaan ja taululla loisti 3-3. Tästä neljä minuuttia ja Hermes rakensi pitkän hyökkäyksen KOOVEEn päähän. Loppujen lopuksi Ahola toimitti viivasta maalin edustan kuhinaan ja Eppu Karuvaara suti johtolukemat 3-4. Eikä se tähän loppunut: Jälleen onnistunut paine isäntien päädyssä ja viivaan pelattu kiekko tavoittaa Rämön. Kiekkotaituri sivuttaisliikkeellä vauhtiin ja mailaa taivuttava piiska jyrähtää taas muuttuen pisteiksi. Keski-pohjanmaan kiekkojumalat eivät saaneet vieläkään kyllikseen. Ylivoima jauhoi iloisesti ja Antti-Roiko-Karuvaara-Kalajanniska toteutti ilmiön ”kolme miestä – yhdet aivot” napsuttelemalla lavasta lapaan keskelle, josta Karuvaara pyyhkäisi taululle 3-6. Tyrmäävän alun jälkeen Kokkolan Hermes ponnahti ”kanveesista” pystyyn ja takoi viisi maalia toiseen erään.

Kolmas erä alkoi edellisen viitoittamalla tiellä eli Hermeksen maalilla. Ykkösnyrkki iski jälleen kun Antti-Roiko teki vieraille jo seitsemännen maalin ajassa 40:28. Ottelu lukkiutui jälleen tasaiseksi, kunnes erän puolessa välissä KOOVEE kaunisteli lukemiaan 4-7 kavennuksella. Tamperelaisten valmennus pitikin pöytäkirjan laatijat kiireisinä, sillä se alkoi vetää maalivahtia pois luukulta jo ajassa 51:00. Lopulta Sampo Paulaharju tulitti tarkasti paineen keskeltä kahdeksannen osuman tyhjään maaliin. KOOVEEN viimeisten minuuttien jäähy toi Antti-Roikolle hatullisen maaleja. Oikeaoppinen siirto Peterekiltä ja ”Kokkolan Kane” täräyttää polvelta loppulukemat 4-9. Kotiin viemisiksi kuusi sarjapistettä ja vankistetut asemat kuuden parhaan joukossa.

Pisteitä rohmusivat Nääsvillessä:
1 – 1 #88 Aleksi Antti-Roiko (#19 Oskari Kalajanniska, #39 Eppu Karuvaara)
3 – 2 #16 Topias Liljamo (#17 Juha Rautiainen)
3 – 3 #4 Jerkko Rämö (#5 Tony Tuupanen, #39 Eppu Karuvaara)
3 – 4 #39 Eppu Karuvaara (#44 Aapo Ahola, #22 Eemeli Ylitalo)
3 – 5 #4 Jerkko Rämö (#17 Juha Rautiainen, #71 Ernests Osenieks)
3 – 6 #39 Eppu Karuvaara (#19 Oskari Kalajanniska, #88 Aleksi Antti-Roiko) YV
3 – 7 #88 Aleksi Antti-Roiko (#19 Oskari Kalajanniska, #71 Ernests Osenieks)
4 – 8 #37 Sampo Paulaharju TM
4 – 9 #88 Aleksi Antti-Roiko (#95 Jonas Peterek, #44 Aapo Ahola) YV

Maalissa hienon paluun tehnyt #32 Niklas Kokko 4+9+14=27