Uutiset

PLAYOFFS GAME 5 – OTTELURAPORTTI

27.3.2019

HERMES – KeuPa HT 2 – 3 (je) (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)
PLAYOFF 5

Keskiviikon ohjelmassa oli ottelusarjan viides peli.

Tilanne oli muuttunut siten, että nyt pelattaisiin paras kolmesta minisarja, koska tähän otteluun lähdettiin otteluvoitoissa 2-2.

Ainakaan erän alkuun ei mitään varsinaista kyttäilyä esiintynyt, vaan mentiin aika railakkaasti. Ensimmäinen maalipaikka rakentui kotijoukkueelle reilun minuutin jälkeen. Tämän jälkeen mentiin vähän suuntaan toiseen, kunnes illan avausosuma rakennettiin ajassa 03.03. Limma ja Huhtala petasivat paikan, jonka Moberg viimeisteli. Tilanne 1-0. Hermesote jatkui erittäin vahvana, melkein jopa näytti kuin pelattaisiin sarjan ensimmäistä ottelua. Tämä johti ylivoimaan, jonka tehoja on hiukan kaipailtu viime aikoina. Rulla lähti hyvin pyörimään ja Mobergin loistavat katkot viivalla pitkittivät ensimmäsen mylläkän yli minuutin mittaiseksi. Sitten Tervo sai sen verran hallintaa kiekkoon, että katkon myötä alivoimanelikko pääsi vaihtamaan. Aloitusvoitolla mylläkkä käyntiin ja loistavasti Nättinen taas ajoitti laukauksen, jonka vierasvahti juuri ja juuri maskin takaa kerkesi havaitsemaan. Ei maalia. Mutta hyvä ote jatkui, ei KeuPa päässyt hallitusti mihinkään vaan ajoittaiset uimahalliin päin suuntautuneet tilanteet rakentuivat puolipurkujen ja muiden rapaloiden kautta. Erän puolivälissä torjunnat 10-2 kuvasi tapahtumia varsin hyvin. Sitten alivoimaa, kun Niemelä koukkasi. Vieraille siis ohut sauma päästä peliin mukaan. Ylivoiman ensimmäinen minuutti lupasi vaikeaa iltaa valkopaidoille, sillä nyt ei edes meinannut lähteä käyntiin. Toisen minuutin aikana jotain sentään saivat aikaan, joten Jukurikin pääsi peliin mukaan. Tasoitusosumaa ei syntynyt, mutta ainakin hetkeksi puntit hiukan tasaantuivat. Tämä trendi ei tosin tasaviisikoille kauaa kantanut, vaan Hermes otti tilanteen haltuun. Pennasen loistosyöttö takatolpalle, mutta Markkulan rystyohjuri ei ihan osunut tolppien väliin. Siinä oli jo enemmän kuin lähellä. Kyllä tämä hallinta pitäisi saada muutettua lisäosumaksi. Sitten satunnainen KeuPa hyökkäys, ylärima. Huh huh. Ja vauhtia ihan kuin normaalissa Mestispelissä, eli nyt mentiin kaasu pohjassa niin, että lähdettiin jo viimeiselle minuutille. Nikolta painava taklaus karvauksen päätteeksi ja vielä summerin soidessa Hermesmylläkkä täydessä käynnissä. Kaamea vauhti, nyt energiajonoon.

Maukkaaksi grillattu vihannespari sinapin kera takasi energiaa, joten toinen erä saatiin käyntiin hyvällä jalalla. Ensin Hermes vei kiekon vieraspäätyyn, sitten oli vieraiden vuoro. Maalin takaa rynnistävä valkopaita kaatoi melkein maalin Jukurin päälle. Tästä katko, jonka jälkeisestä aloituksesta pelattiin vain hetki ja kello pysähtyi taas, aikaan 21.12. Tilanne 1-1. Toivottavasti tämän jälkeen nähty vaihe menisi ohi, sillä aivan vapaasti pääsivät yrittämään heti jo toista osumaa. Tämän Jukuri selvitti. Nyt tarvittiin sytykettä ja sitä varten meillä on Kivinen, joka vei pikkumustan melkein Tervon läpi. Mutta kyllä KeuPa oli yhtäkkiä pelissä paljon paremmin mukana kuin avauserässä ja taas vähän varkain aukesi väylä laidalta keskelle. Jukuri kestää. Nelonen kävi välillä hämmentämässä ja kuten yleensä, loivat siinä sivussa vähän tilanteitakin. Sitten päästiin ylivoimalle ja luotiin heti loistopaikka, jonka vierasvahti selvitti. Tämän jälkeen oli vähän vaikeaa ja meinasipa kavieri saada purkukiekon kautta tilanteen tynkääkin, mutta napalaukauksilla ei Jukuria kyllä yllätetä. Se ylivoima oli siinä ja sen kunniaksi otettiin Elisa Viihteen mainoskatkon kautta vähän happea. Mainoskatkon jälkeen vierailla heti vaarallinen paikka, mutta nyt kakkoskiekolle tulija otettiin sen verran tiukkaan otteeseen, ettei tainnut edes harkita maalintekoa. Jos pelistä tilastojen valossa haluaa kuvaa luoda, niin erän puolivälissä maalivahdeilla torjuntoja jo saman verran kuin koko avauserässä, eli vauhtihan se vaan kiihtyi. Vieraskatsomo oli jälleen muuten varsin hyvällä sykkeellä mukana ja tämähän toi halliin tunnelmaa, vaikka keskellä viikkoa pelattiinkin. Kyllä kiekkofanit on kiekkofaneja, yötä päivää. Kotiyleisö vähän odotteli hissukseen, kenties henki salpaantui kun vieraiden kultakypärä pääsi nokikkain Jukurin kanssa. Kyllä se nuo selvittää, eli kättä yhteen vaan. Kuin telepaattisen yhteyden kautta alkoi Loyals metelöidä. Peli jatkui tasaisena. Vitonen jäljellä, kun Tiihonen kaatui vierasmaalin takana ja hiukan loukkasi itseään. Lyhyt katko, ei kummempaa. Hermes kiristi ja jo huokaistiin, mutta hitusen ohi lipui tuo ohjurikiekko. Rynnäkkö jatkui ja Tervolta aivan loistava pelastus. Tuon tilanteen päätteksi sitten jo painittiin porukalla ja heräsihän yleisökin pikkuhiljaa tähän touhuun. Tuomareiden käsiä oli pystyssä kuin uppoavalla kuviokelluntajoukkueella ja tämähän tarkoitti sitä, että jäähybokseihin opastettiin porukkaa molemmilta. Vierailta kolme ukkoa, Hermekseltä myös. Tuomaristo oli aika hyvin playoff hengessä ja peli jatkui tasaviisikoin, kaikille 2 minuuttia. Kotijoukkueesta boksiin Limma, Nikko ja Loponen. Siellähän saatiin jäähyportin hoitajan kanssa pidrorinki kasaan molemmin puolin. Peli jatkui ja KeuPan paineen myötä lähdettiin viimeiselle minuutille ja vielä heitettiin purkupitkäkin, jonka myötä jäähyaitioista kotiutettiin puoli joukkueellista ukkoja. Tauolle tasatilanteessa, eli kolmanteenkin jäi siis ihan kohtalaisesti panosta.

Kolmanteen erään lähdettiin vieraiden aloitusvoitolla, josta meinasi parin siirron jälkeen aueta ihan vierasrysän edessä Kiviselle tekopaikka. Kaikki on mahdollista. Peli jatkui ja Tiihonenkin mukana, eli kuten arvelin, mistään isosta vaivasta ei ollut kyse. Vajaa kolme menty, kun Loposen kampitus puhallettiin. Alivoima, jonka ensimmäisellä minuutilla tekopaikkoja ainoastaan kotijoukkueella. Toinen minuutti käyntiin ja valkopaita läpi. Lopputuloksena rankkari, jolla vieraat siirtyivät 1-2 johtoon. Kello löi tuolloin 43.53. Ja alivoimaa jäljellä vielä 45 sekuntia, joka tietysti piti kestää. Nyt pyöri hyvin, mutta Jukuri pti tilanteen ennallaan. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä, jonka mukaan puhallettiin huitomisista tasakakkosetkin, ihan kuin minun kiusaksi. Kotijoukkueesta istumaan Moberg. Nyt mentiin tasavajaalla ja se toi kentälle tietysti vielä enemmän tilaa. Tämä sopi Hermekselle, mutta nyt tuo tyhjäksikin pelattu vierasrysä oli kuin noiduttu. Joukkueet täysilukuiset, vierailla vahva vaihe päällä. Tämä pakotti pitkälle, joten jouduttiin hiukan happojaloilla jatkamaan. Tästä onneksi selvittiin mainoksille hiukan ponnettoman yrityksen johdosta. Kymmenen nolla kolme kellossa ja suunnitelma harvinaisen selkeä. Ensin pitäisi tasoitus tehdä, sitten vasta voisi kokeilla voittaa. Kivinen surffaili hetken hyökkäyspäässä ja rakensi taas yhtäkkiä aivan loistopaikan, josta päästiin kokeilemaan useammallakin lavalla, mutta ei vielä, ei vielä. Entäs ylivoimalla sitten? Väkisin kaivettiin rulla käyntiin ja taas hyvä ohjuri, mutta niin vain KeuPa selvitti tämänkin. Kuusi minuuttia, KeuPa sumputtaa ja purkaa nöyrästi, viisi, neljä, Tervo ottaa kiekon mahaansa ja samalla taas tasakakkoset. Tällä kertaa väkivaltaisuudesta, joissa meitä edusti Kangas. Nyt alkoi vierailla jalka painaa tai voihan se olla, ettei enää edes yritetty hyökätä. Ja heti kun tätä höpöttää, niin valkoinen kultakypärä läpi. Taas rankkari. Ohilaukaus, joten tästä selvittiin. Hengitä, hengitä. Oman pään aloitus, kolme minuuttia erää jäljellä. Jalat alle ja taas Kivinen ajoi röyhkeästi maalille, kyllä Hermes taistelee. Taasaviisikot. Varsinaisen peliajan kaksi viimeistä peliminuuttia. Nättinen rakentaa, Jukuri luistelee aitioon, Tervo koppaa kiekon. Hermes aikalisä. 01.34. Siinä aika, joka riittää kyllä hyvin, jos Nättinen vaan hoitaa ensin aloituksen. Ja sehän hoitaa!! Kiekko Niemelän kautta Markkulalle, joka löytää kiekon mentävän reiän ja ajassa 58.30 tilanne 2-2. Vielä KeuPalta laukaus, jonka kotivahti hoitaa. Vielä yksi oman pään aloitus, kun 9 sekuntia jäljellä. Se hoidetaan ja niinpä lähdettiin tauolle niissä merkeissä, että kenttää lanattiin jatkoerää varten.

60 minuuttia menty, ties montako edessä. Sehän selviää. Jatkoerää kun pelataan, niin silloinhan on normiviisikot liikkeellä. Ensimetreillä kotijoukkue toimitti koppikiekon, sitten tuli KeuPa ja hirmu lämäri kimpoili jostain johonkin, ei kuitenkaan maaliin. Vähän paremmin erätauolta irti päässeet valkopaidat järjestivät Jukurille puuhaa mutta niin vaan tämänkin rynnistyksen katkaisi meidän nelonen. Tuo on hyvä kenttä omassa roolissaan, kerta kaikkisen hyvä. Taas päästiin hyökkäyspään aloituksesta rakentamaan. Hyvän paineen johdosta Hermes yv. Jokohan tästä nyt kaunistelu jatkuisi viimeistelyyn asti. Pyörii pyörii, yhtäkkiä KeuPa läpiajo, yli. Peli jatkuu, vielä yksi hyvä mylläkkä, Tervo kestää, KeuPa kestää, joukkueet täysilukuiset, mutta vain hetken, kun Pennanen vuorostaan boksiin korkean mailan myötä. Rauhallisesti pyörii, sitten pomppukiekko, käykö rimassa vai katolla, maalin katolla siis. Ei väliä, ei maalia. Pyöritys jatkuu, Hermes taistelee. On tämä mahtava ottelu. Tyhjä maali edessä, Niemelä ottaa lavan pois pelistä ja pelastaa. Purku epäonnistuu, viivamies toimittaa, riparimies viimeistelee. Ajassa 68.33 ottelu päättyy lukemiin 2-3.

No niin, nyt sitten ollaan tilanteessa, jossa vierailla on kaksi ottelupalloa, joista ensimmäistä lähdetään puhkaisemaan ylihuomenna perjantaina. Kun se on hoidettu, tullaan sitten heti lauantaina kotiluolaan, jossa edessä ei enempää eikä vähempää kuin game 7.

27.3.2019/ K.

Ottelutilastot