Uutiset

MESTIKSEN RUNKOSARJAN VOITTO HERMEKSELLE !!!

15.3.2019

HERMES – RoKi 0 –1 (0-0, 0-1, 0-0)

Viimeistä viedään sano ku tyhjän askin ruttas.

Eli tässä se runkosarja sitten olisi, kunhan ensin vielä kerran pelataan. Tänään vieraita saapunut Lapista asti, otteluun jossa vierailla panosta aika paljon enemmän. Pientä eloa rosterissa Annusen matkattua Ouluun, josta vaihdossa saapui Orpana. Eli ei molariosastolla mitään hätää edelleenkään.

Tänään siis vahtivuorossa Jukuri.  Ykkönen muodossa UomalaNiemeläTiihonen-MobergTornberg. Ottelu ei kerennyt vielä edes alkaa, kun vieraat rakensivat jo Hermekselle loistopaikan. Tästä ei vielä kummempaa, mutta kyllähän tänään käytännössä paineettomassa tilatneessa pelaava kotijoukkue saattoi olla varsin lennokkaalla pelipäällä. Vierasjoukkueen pieni, mutta aina pippurinen kannattajalauma piti mekkalaa heti alusta alkaen, eli kunhan vielä makkarantuoksu saadaan sieraimiin, niin kyllähän tänään on jälleen käsillä varsin viihdyttävä tapahtuma. RoKi sai vajaan vitosen kohdalla hetkeksi peliä jo uimahallin päätyynkin. Ja ajautuipa kiekko jo aivan yksikseen Jukurin edessä seisoskelevalle keltapaidallekin, mutta onneksi tilanne yllätti tämän niin, ettei ratkaisua tullut. Tämä ote ei kauaa kestänyt ja Hermes painoi päälle. Reijola piti joukkueensa mukana pelissä, vaikkei toki aivan mitään maagista vielä ollut tarvinut esittääkään. Todella nopeaan tahtiin edennyt ottelu oli ensimmäisillä mainoksilla, kun ilman kypärää seisoskeleva keltapaita kerjäsi tuomaristolta sympatiaa. Tätä edelsi pieni keskustelutuokio Limman kanssa, joka ei tuottanut muuta kuin tuon päähineen irtoamisen. Hallinta jatkui tauon jälkeen ja kyllähän tässä kohta maali tulisi, sen verran RoKi nyt oli poteroissa. Yhden paikan kuitenkin loivat ja tähän Jukuri venytti takajalan hyvin eteen. Hetki tästä ja oltiin Limman kampituksesta alivoimalla. Suoraan aloituksesta alivoimalla ylivoimahyökkäykseen, eli ei tämä ihan heti lähtenyt kuin vieraat varmasti ajattelivat. Mutta toisella minuutilla RoKi loi yhden varsin hyvän mylläkän, ei kuitenkaan maalia. Täyttymyksen jälkeen lähdettiin erän viimeiselle vitoselle ja vauhti kiihtyi entisestään. Pikkuhiljaa vieraat peliin vähän paremmin mukaan ja tämähän tietysti lisää vauhtia entisestään, kun luistellaan molempiin suuntiin. Ensimmäinen erä maaliton, mutta todella katsottava erä.

Toisen erän alkajaisiksi rakennettiin heti hyvä paikka, mutta nyt RoKi oli ensimmäisen erän jäljiltä paremmin pelissä mukana. Niinpä tästä ei alkanut minuuttien Hermesmylläkkä, vaan kiekko pelattiin meripäätyyn. Ja sen verran maaliviivan hujakoilla Jukurin läpi liukunut kiekko kävi, että tuomaristo kelasi hetken nauhoja. Ja kyllä se sitten kävi enemmän kuin päällä, nimittäin ajassa 21.37 vieraat siirtyivät 0-1 johtoon. Vieraat saivat osumasta virtaa ja kun vielä Sikstus lähti boksiin väkivaltaisuudesta, aukesi lisäksi ties vaikka ottelun ratkaisun kannalta tärkeä ylivoimapaikka. Ensimmäisen minuutin aikana keltapaidat saivatkin loistotontteja, mutta Jukuri ei ollut yllätettävissä. Tästä selvittiin ja peli eteni ilman katkoja sellaista vauhtia, että tästähän päästäisiin jatkoille hyvissä ajoin. Lähes tasan ottelun puolivälissä saatiin hetken huili mainosten muodossa. Ote joka oli jopa hiukan siirtynyt vieraille jatkui ja onneksi löivät pomppuisesta riparikiekosta ohi, nimittäin siinä tarjottiin jo lisäosumaa. Seuraavaksi sitä tarjottiin sitten Kankaalle, kun aivan lahjana annettiin kiekko lapaan. Tämä tilanne päättyi rintapanssariin, mutta kyllä tässä vauhdissa väkisinkin välillä hasseja tulee, puolin jos toisin. Ei sillä, kyllä Hermes rakensi tasaiseen tahtiin myös tekemällä paikkoja, joten ei Reijolalla hiki päässyt kuivumaan. Erän loppua kohti tekopaikkoja alkoi ilmaantua jälleen enemmän ja tasoitusta odoteltiin viimeistään, kun päästiin viimeiselle minuutille lähdettäessä ylivoimalle. Nättisen aloitusvoitolla saatiin rulla heti pyörimään, mutta summeri soi ennen maalipilliä. Tauolle siis maalin perässä.

Kolmannen erän alkuun pelattu 51 sekunnin ylivoima ei tasoitusmaalia tuonut. RoKi tuli todella hyvällä jalalla ja varmasti mieli lisäosumaa varmistaakseen kenties sen, ettei tänne tarvitsisi tulla ensimmäisellä kierroksella takaisin. Vähän käytännössä varma runkosarjan voitto varmasti Hermeksen tekemisestä vei terävintä pakkoa, niinpä vieraat saivat vähän normaalia vapaammin rakentaa. Jos aiemmin mentiin ilman katkoja, niin nyt niitä ei ollut ollenkaan. Tästä johtuen oltiin hetkessä mainoksilla, jonka kunniaksi vierasmaalilla pantiin 1059 katsojan edessä vähän tanssiksi. Hyvässä hengessä tosin, eli ei tästäkään mitään tuomioita tarvinut jakaa. Yhdeksän jäljellä ja nyt oli tasoitusmaali jo pedattu, molari selällään ja muutenkin valmista, ei vaan saatu lapaa vapaaksi, jotta viimeinen siirto olisi toteutunut. Tämä tilanne aloitti muutaman minuutin jakson, jonka aikana pelattiin aika tukevasti meripäädyssä. Mutta kyllä keltapaidat taistelivat ja mitään turhia riskejä ei otettu. Tämä johti tietysti jokuseen pitkän jälkeisen hyökkäyspään aloitukseen, jotka eivät tosin johtaneet kirjoihin. 02.14 aikaa jäljellä, RoKi aikalisä. Happea ja viimeiset ohjeet, aloitus Hermespäädystä. Tästä peli vieraspäätyyn ja viime hetkellä löysi Reijola kiekon ruuhkan joukosta. Sitten aloituksesta kiekko viivaan ja nyt kilahti jo ainakin tolppa. Hermesmaali muuten tyhjänä ja kello kävi summeriin asti. Hetken arvuuteltiin katsottaisiinko tuota tolppaa videolta, ei katsottu, joten ottelu päättyi vieraiden tiukkaan voittoon, jolla varmistui myös heidän osaltaan se, ettei kausi loppuisi tähän.  

Sitten seremoniat käyntiin. Ensin Reijola ja Tiihonen palkittiin ottelussa Kokkolan kaupungin toimesta parhaina pelaajina. Sitten Nättinen pääsi noutamaan runkosarjan voittopokaalin, jonka tämän kauden joukkue on kyllä ansainnut. Molemmat joukkueet kiittivät kannattajiaan ja pikkuhiljaa lähdettiin valmistautumaan, sillä tiistaina se sitten jo alkaa, nimittäin playoff-kevät. Ensimmäisen kierroksen vastustajaa varmisteltiin vielä muualla pelattavien otteluiden tuloksia odotellessa ja loppujen lopuksi vastustajaksi osui KeuPa HT. Tiistaina lauteille, sillä Playoffit on liveä!!

15.3.2019/ K.

Ottelutilastot