Uutiset

OTTELURAPORTTI: HERMES – IPK

13.2.2019

HERMES – IPK 4 – 2 (2-1, 1-1, 1-0)

Keskiviikkoillan ohjelmassa melkein paikallispeli, eli vieraita oltiin saatu Iisalmesta.

Kun pitkästä aikaa oli jumalrintoja pukea koko joukkueellinen, ei tänään riittäisi mikään muu, kuin kolme pistettä.

Ykkönen tänään HuhtalaKuureKangasMobergLoponen. Vahtivuorossa tauon pohjoisen Kärppäleirillä viettänyt Jukuri. Kohtalaisen räväkällä startilla saatiin kaveri jäähylle jo 12 sekunnin pelin jälkeen, joten vierasmaalia vartioivalle Metsävainiolle alkoi heti ropista torjuntoja. Valkopaidat selvittivät tuon erikoistilanteen ja nyt alettiin sitten odotella koska saisivat ensimmäisen hyökkäyksen aikaan. Eipä kauaa tarvinut odotella, kun ensin jonkun pompun kautta tarjolla jo tyhjää verkkoa, jonka Jukuri jostain ilmestyi takajalalla tilkitsemään. Jatkotilanteessa tosin annettiin laukoa aivan vapaasti ykköspaikalta kiekko yläkilauksella maaliin. Ajassa 03.23 tilanne kirjattiin 0-1. Hermes jatkoi kuitenkin pelin hallintaa ja tasoitusta juhlittiin onneksi nopeasti, kun Paulaharjun laukaus kiipesi torjunnasta molarin yli sisään. Syöttöpisteet Joelle ja Koskenkorvalle. Kellossa 04.58. Vauhtia oli heti alkuun varsin mukavasti ja kun Uomala komennettiin kampituksesta jäähylle erän puolivälissä, oli etenkin Hermes luonut jo tukun tekopaikkoja. Mainosten kautta alkanut alivoima piti vieraat hyvin kurissa ja tasaviisikoin jatkettiin ilman yhtään edes liki säikähdystä. No melkein heti Huhtalalle puhallettiin huitomisjäähy ja IPK:n terhakkaasti soiva rumpuryhmä pääsi kannustamaan jo toista ylivoimamylläkkää. Nyt oli jo vähän paikkojakin, mutta Jukuri selvitti. Jäähyn lopuksi meinasi Koskenkorva päästä läpiajoonkin, mutta valkopaitainen pakki tarrasi kiinni nippanappa sääntöjen rajoissa ja peli jatkui. Kun hetken päästä käsi oli pystyssä, luultiin jo hetki, että päästiin ylivoimalle, mutta Markkulahan sinne boksiin komennettiin. Kolmas alivoima jo tähän erään, mutta ei vieläkään onneksi kaverille maalia. Sen sijaan nyt saatiin alivoimalla läpiajo, ei maalia. Maali kuitenkin loppuviimein tehtiin. Kun yleisö vielä kohisi viheltämätöntä jäähyä, nosti Kangas kiekon reppuun. Aika tuolloin 19.08, tilanne 2-1. Alustajana tuohon osumaan Luusuaniemi. Tauolle johdossa, vaikka IPK vielä viimeisillä sekunneilla tolppaa kilauttikin.

Toinen erä alkoi hyvällä mylläkällä, josta saatiin kiittää vieraiden pakkipakkisyöttöä, jota tavoitellessa vastaanottaja ajautui zalkkoviin, joka päättyi lappeelleen oman maalin edustalla. Tästä Hermes ilmaiskiekkoon ja lyhyt pyöritys käyntiin. IPK kuitenkin heräsi ja järjesti vuorostaan heti perään aika vauhdikkaan tilannekirjon meripäädyssä. Itse asiassa mainoksiin asti mentiin täysin vieraiden hallinnassa ja Jukuri kantoi. Mainosten jälkeen Hermeksen kenties ensimmäinen laukaus tähän erään, tilanne 3-1. Kellon pysäytti aikaan 28.16 Ylitalo, jota avustivat Uomala ja Niemelä. Erän puolivälissä salomon iski ja molempien aitioiden ovet aukenivat. Kotijoukkueesta istumaan Nikko. Vieraiden sinnittely tuotti siirretyn rangaistuksen aikana 3-2 kavennuksen ajassa 31.23. Maalin jälkeen meinasi jo tasoituskin tulla, mutta sitten kotijoukkue rakensi sellaista ryysistä, että vierasaitiossa katsottiin parhaaksi ottaa aikalisä. Tuo vietettiin ajassa 33.24. Paljon muita katkoja ei loppuerän aikana nähtykään ja kello eteni jalkojen tahtiin, eli nopeasti. Kyllä tällaista lätkäpeliä on mukava katsella kun ei paljon viivytellä. Tauolle jälleen tiukassa johdossa, tähän väliin energiajauhoinen välipala ja kohti kolmatta.

Kolmanteen erään saivat vieraat hyvän startin ja pääsivät heti alkajaisiksi jo aika monennen kerran pelaamaan ylivoimaa, kun Huhtala huitoi. Melkein koko kaksiminuuttinen odotettiin ylivoiman käyntiin lähtemistä, mutta viimein vieraat saivat asemat kuntoon ja 18 sekuntia ennen jäähyn päättymistä mentiin puhelimeen. Maalin edestä ohjattu kiekko ei kuitenkaan ylärimaa lähempänä tasoitusta käynyt. Tasaviisikoin jatkettiin edelleen hiukan vierastahtiin ja ajassa 46.10 Uomala joutui koukkimaan. Eipä siinä auttanut kotipenkin takana muuta kuin taas avata av-ketjusivu ja patistaa äijät taistelemaan. Ja kyllähän ne taisteli, joten ei vieläkään mitään hätää. Hetki tasaviisikoin ja mainoksille vuorostaan Iisalmelaisjäähyn tiimoilta. No niin, tähän voisi lyödä maukkaan ratkaisun. Totutusti rulla heti pyörimään ja kyllä kiekko liikkui hienosti. Yksi loistopaikka, mutta uhrautuvasti vieraatkin pelasivat ja kun erää oli jäljellä vajaa yhdeksän minuuttia, mentiin täysilukuisina. Sitten Jukuri säväytti, kun ensin koppasi varman kiekon räpylään, mutta päätti että pelataas vielä. Kylmän viileästi kiekko kymmenen pelaajan keskelle jäähän ja mailapelimoodi päälle. Rohkea avausyritys, jonka jälkimainingeista kirjasi vielä paraatipelastuksen. Huh huh ja hattua ylös. Hetki mentiin päästä päähän, kunnes taas oltiin alivoimalla, tällä kertaa boksiin Loponen kampituksesta. Vieraiden pakkopeli totutusti vähän viiveellä käyntiin. Nyt kotivahdin mailapelillä purkautui tilanne loistavasti ja muutenkin Hermeksen alivoima kyllä tappoi Iisalmelaisten ylivoimaprosenttia. Viimeiselle kaksiminuuttiselle mentiin IPK rynnäkön merkeissä. Tästä seuranneeseen uimahallin päädyn aloitukseen otettiin vierasrysä tyhjäksi, kortit pöytään ja Ace of Spades radioon. Tää on hokia. Vielä hyvää taistelua, pari lisätorjuntaa ja sitten Markkulalle kiekko lapaan tyhjää maalia vastaan. Ajassa 58.53 peli loppui numeroihin 4-2. Maltilla alivoimaa pelasivat tässä yhteydessä myös Uomala ja tietysti Sikstus.

Olihan loistava ottelu, juuri sopiva palkinto tauon jälkeen. Ja kuten yleensä, hyvään peliin tarvitaan kaksi hyvin pelaavaa joukkuetta, eli kiitos vieraille, että tarjositte katsojille ja kotijoukkueelle hyvän vastuksen. Hermeksen osalta ehkä näkyi vähän uudistunut rosteri, jonka myötä peli vielä hakee uomiaan, mutta kun periksiantamaton vauhtikiekollinen tekeminen on mukana, juna kulkee eteenpäin. Seuraavaa kotipeliä joudutaan odottelemaan reilu viikko, kun vasta 23.2. vieraaksi saapuu Ketterä. Sitä ennen toki käydään kylässä. Tuleva viikonloppu kuluu Imatralla ja Heinolassa. Ensi viikon keskiviikkona on lapin reissu, mutta sittenhän onkin jo kotipeli. Ja näkeehän vieraspelit onneksi telkkarista niin ei tule vierotusoireita.

13.2.2019/K

Ottelutilastot