Uutiset

OTTELUENNAKKO: PELIITAT KOKKOLAAN LAUANTAINA

18.1.2019

Hermes – Peliitat 19.1 kello 17.00

Kokkolan Hermes kohtaa Heinolan Peliitat Kokkolan jäähallissa lauantaina. Kohtaaminen on joukkueiden välillä kolmas tällä kaudella. Molemmat aikaisemmat ottelut Hermes on pystynyt voittamaan pienimmällä mahdollisella erolla kun Peliitat on kaatunut molemmilla kerroilla vasta jatkoajalla numeroin 4-5 JA sekä kotikaukalossa 5-4 JA. Kotikaukalossa voittomaalin iski Saku Kivinen ja Heinolassa Samu Markkula.

Vierasjoukkue Peliitat lähtee otteluun voitto alla kun kotikaukalossa kaatui edellisellä kierroksella KeuPa HT lukemin 2-1. Tuossa ottelussa voittomaalin iski Pelicans- laina Roope Mäkitalo ja maalinsuulla Tshekkivahti Jakub Skarek pelasi vakuuttavan ottelun. Skarek on myös Pelicans-laina ja NHL- seura New York Islandersin varaama maalivahti. Peliitat tulee varmasti nälkäisenä Kokkolaan sillä vielä joukkueelta ei ole täysin varmasti pudotuspeipaikkka karannut, mutta voittoja tarvitaan koska eroa kahdeksanteen sijaan on kuitenkin kymmenen pistettä. Peliitat ja kotijoukkue Hermes pääsevät otteluun levänneenä sillä kummallakaan ei ole ottelua perjantaina.

Kotijoukkue Hermeksen kokoonpano illan otteluun varmistunee vasta pelipäivän aamuna, mutta mikäli mitään yllättävää ei tapahdu saa kotijoukkue neljä hyökkäysvitjaa ja kuusi pakkia kokoonpanoon. Kärpät- laina Oskari Kantola jatkaa puolustuksessa ainakin Peliitat-ottelun yli ja kun myös Jesper Ahlgren on palaamassa kokoonpanoon niin tilanne näytti jo siltä että yksi pelaaja yli kokoonpanon olisi. Kuitenkin päivän harjoituksen jälkeen selvisi että hyökkääjä Henri Limma joutuu sivuun peleistä maajoukkuetukoon saakka jonka jälkeen vahvuus on 2+6+12 terveitä pelaajia. Samuel Sikstus on vielä pelikiellossa lauantain ottelun.

Tiesitkö että..

-Vierasjoukkue Peliittojen maalivahtikaksikkona edellisessä ottelussa oli tshekki Skarek ja slovakialainen Adam Nagy. Lisäksi vierasjoukkueen kokoonpanosta löytyy kaksi muutakin ulkomaalaista kun puolustajat Ivan Lytvynov (Tshekki) ja Vladislav Shiskov (Venäjä) pelaavat myös Peliittojen mukana. 

Seuraa heitä!

Vili Vesalainen, Hermes

-Hermeksessä, JHT:ssa ja Hermeksen A- nuorissa tällä kaudella pelannut Vesalainen pelasi Mestisen kärkikamppailussa TUTO:a vastaan kauden parhaan ottelun. Pystyykö jatkamaan samalla tasolla vai parantamaan edelleen. Selkeästi saanut luisteluun potkua kauden aikana.

Pasi Kouvalainen, Peliitat

-243 pelin Mestis- konkari on löytänyt uuden vaihteen pelaamiseensa Heinolassa. Yhdeksän maalia jo nyt kasassa kun niitä viime kaudella tuli IPK:ssa sama määrä koko kauden aikana. Rightin-puolen laiturilta lähtee laukaus nopeasti ja tarkasti.

Tervetuloa kannustamaan Hermestä Kaarlelankadulle!

19.1.2019 kello 17:00 Hermes – Peliitat, Kokkolan Jäähalli. Ovet avautuvat 16.00!

Liput ennakkoon: http://www.lipputoimisto.fi/