Uutiset

VALMENTAJASOPIMUS: TERVETULOA KARI HAAKANA!

14.5.2018

Kokkolan Hermes ja Kari Haakana solmivat 1+1 mallisen valmentajasopimuksen.

Kari Haakana, 44, siirtyy Kokkolan Hermeksen valmennustiimiin Bluesista, jossa hän valmensi viime kaudella seuran A- nuoria Saku Martikaisen valmennustiimissä. Yhteensä Haakana omaa noin 7 vuoden valmentajakokemuksen pääkaupunkiseudulta Bluesin, Jokereiden ja GrIFK:in organisaatioista.

Ennen valmennusuraa Kari Haakana pelasi mittavan uran puolustajana, jossa isokokoinen puolustaja sai kokemusta aina NHL:sta saakka kun kaudella 2002-2003 mies puki Edmonton Oilersin paidan päällensä. Uralle mahtuu yhteensä 421 ottelua Liigassa, 123 ottelua DEL:issä ja mm. 95 ottelua SHL:ssa. Yhteensä Haakanan ammattilaisura pelaajana kesti noin kaksikymmentä vuotta sillä pelit alkoivat aikanaan 1990 Kiekko- Espoossa ja viimeinen kausi oli 2010-2011 kun ”Kassu” päätti pelaajauransa EBEL:issä Olympia Ljubjlanan paidassa.

Urallaan kaksi Suomen mestaruutta (Jokerit ja Kärpät) voittanut Haakana siirtyy Kokkolaan ja Hermekseen intoa täynnä.

-Hieno mahdollisuus päästä toimimaan miesten sarjassa ja keskittyä pelkästään valmentamiseen. Valmentaminen lähti itsellä liikkeelle oman pelaajauran loputtua omien poikien kautta ja nyt valmennuskokemusta on kertynyt seitsemän vuoden ajalta.

-Mestis on sarjana hyvä kasvualusta pelaajalle ennen liigaa ja oma tavoite on auttaa Hermestä seurana ja joukkueena sekä saada vietyä meidän pelaajia eteenpäin urallaan. Tulevaisuuden tavoitteena on toimia ammattilaisvalmentajana jossain pääsarjassa.

Haakanan sopimus on mallia 1+1, eli sama kuin päävalmentaja Janne Tuunasella. Kaksikon sopimuspohja mahdollistaa pidemmän aikavälin kehitystyön seuran strategian mukaisesti. Molemmat valmentajat toimivat myös Keskipohjanmaan urheiluakatemian jääkiekkolinjan lajivalmentajina.

Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen:

-Kari Haakana omaa pitkän ja kunnioitettavan pelaajauran minkä jälkeen hän aloitti valmennustyön aikanaan GrIFK:issä. Nyt kun Janne Tuunanen siirtyi meidän päävalmentajaksi ja etsittiin kaveria hänen tiimiinsä niin Haakanan nimi nousi välittömästi esiin ja lähdimme kartoittamaan sitä mahdollisuutta. Erityisesti kiitos seuramme hallitukselle joka mahdollisti sen että Kari pystyi siirtymään pääkaupunkiseudulta Keski- Pohjanmaalle valmentamaan.

-Jatkamme työtä laadukkaan arjen rakentamiseksi niin edustusjoukkueessa, A- nuorissa kuin akatemiassakin ja uskomme siihen että Haakana omalta osaltaan auttaa meitä onnistumaan tavoitteessa.

-Joukkueen pelaajiston rakennustyö on myös hyvässä vauhdissa ja lisää pelaajasopimuksia julkaisemme tämän viikon aikana.