Uutiset

OTTELURAPORTTI HERMES – K-VANTAA

10.2.2018

HERMES – Kiekko Vantaa 6 – 1 (2-1, 3-0, 1-0)

K-Rauta Dream Builder Areenalla nautittavan lauantaisen Mestispelihampurilaisen pihvinä oli Edustusjoukkueen isännöimä ottelu. Vieraat tulivat sieltä, missä voi katsella isoja lentokoneita, eli Vantaalta. Ottelu oli kotijoukkueelle erittäin tärkeä, koska pisteitä alettiin kohta tarvitsemaan jo varsin kipeästi. Paniikille ei tietenkään saa antaa valtaa, mutta kovin pitkää tappioputkea ei tässä vaiheessa ole varaa antaa, sillä kyllähän joukkueen tavoitteena on edelleen Playoffit. Mutta mennääs peli kerrallaan. Tänään rosterissa pientä viilausta. On pelikieltoa, tuloa, menoa ja muuta kauden tässä vaiheessa ihan normaalia maustetta. Mielenkiintoinen ilta hyvän lätkäpelin tiimoilta jälleen tarjolla.

Maalissa Jukuri, ykkönen mallia VirtanenKivinenPaulaharju, luutina PälveSikstus. Neljä minuuttia odoteltiin vauhdikkaan temmellyksen seasta maalintekopaikkoja. Sitten ensin kotijoukkueella aivan loistava kaksykkönen, josta peli toiseen päähän ja kiekko 0-1 maaliin ajassa 04.13. No tänään ei näitä jätetty nollille, kuten edellisessä kohtaamisessa vieraissa. Mutta eipä Hermesluistin tässä vaiheessa notkahtanut ja niinpä nopealla levityksellä saatiin avolaidasta paikka, josta Kuiri tinttasi tasoituksen ajassa 09.30. Syöttäjinä Sikstus ja Rantala. Eikä tämän jälkeen käyty kuin kerran uimahallin päädyssä, kun taas mentiin ja ajassa 10.16 tilanne 2-1. Maalintekijänä Sammalmaa, syöttäjänä Kivinen. Ottelu jatkui kotijoukkueen tahdissa, eli saattoihan vieraiden jalkaa hiukan painaa eilisen pitkä peli ja vielä pidempi matka Lapista tänne aurinkorannikolle. Jos jotain tässä vaiheessa pitäisi huomioida, niin nuorisonelosen ennakkoluuloton pelaaminen oli kyllä mukavaa katsottavaa. Yleisö huomioi selkeän kampin joka jäi viheltämättä, tämä loi mukavasti tunnelmaa mökkiin. Hermeksen hallinta vain korostui erän loppua kohti, eikä Jukurille jäänyt kuin rännikiekkoja pysäytettäväksi.

Toisen erän alkuvaiheessa näytti, että vieraat olivat kaivaneet jostain hiukan energiaa. Saivat yhden sen verran pitkän pyörityksenkin aikaan, että alkoi jo jännittää jaksaako meidän hapotettu pakkipari takaisin aitioon. No hyvin jaksoivat ja oli vuorossa jälleen vaihe jossa Hermes vei eikä kaveri oikein kerennyt edes vikisemään. Hyvät maalipaikat vain silti olivat aika kortilla. Mutta tulihan sieltä vihdoin sellainenkin ja niinpä ajassa 27.59 mentiin 3-1 johtoon. Maalintekijänä Kuiri, rakennustalkoissa Sammalmaa ja Markkula. Kirjaamaton osa tähän tilanteeseen Pälveelle, jonka oman alueen oivalluksesta kaikki lähti liikkeelle. Seuraavassa tilanteessa vierasvahti hörppäsi itsensä vaihtoon, vaikka ei tuossa Tialan 4-1 laukauksessa toki mitään vikaa ollut. Tähän osumaan syöttöpisteet Huhtalalle ja Rantalalle. Aikaa edellisestä tasan 30 sekuntia. Nyt oli Vantaa kyllä sellaisessa vastatuulessa, että luovimiseen ei taitaisi edes kokeneen, Hermesperäsimessäkin joskus olleen Arvosen keinot riittää. Lisää vaikeusastetta luotiin puhaltamalla kotijoukkue ylivoimalle. Nyt oli tilaisuus naulata tämä touhu valmiiksi. Rulla lähtikin heti pyörimään. Pienen katselun jälkeen Huhtalan syöttö löytää molarin edestä Kuirin, jonka veivit olivat tuoreelle kassarille aivan liikaa ja niinpä 17 sekunnin ylivoimapelin jälkeen tulostaulu näytti 5-1. Sehän oli muuten muuten Kuirille jo illan kolmas osuma. Rantala kaivoi tähänkin osumaan kirjauksen. Tästä maalista Vantaa kaivoi hetkeksi energiaa, mutta ilman maaleja on paha kaventaa. Kun mentiin jo erän viimeistä minuuttia, pääsivät vieraat yrittämään maalintekoa ylivoimalla. Tuo minuutti tuskin jää kiekkohistoriaan muuta kuin ajankuluna, joten tauolle mentiin tukevassa 4 maalin johdossa.

Kolmannen erän alkajaisiksi pelattiin minuutin verran alivoimalla. Tämä hoitui rutiinilla. Seuraava alivoima alkoi ajassa 43.37. Kenties hyvä juttu, sillä alivoimalla syke pysyy hyvänä, joka ei aina ole reilussa johtoasemassa niin itsestäänselvää. Tämä ei kenties ole ote valmennuksen kultaisesta ohjesäännöstä, mutta tulipa sanottua. Alivoiman aikana näkyi selkeästi yksi pelin osa-alue jossa kotijoukkue oli tänäänkin vieraita vahvempi, eli maalivahtipeli. Erän puolivälin tienoo mentiin vähän läpsytellen vaikka toki pelissä Mestistyyliin vauhtia koko ajan olikin. Hiukan seesteisen hetken jälkeen Markkula käynnisti Pöytäsaaren alustuksesta hyökkäyksen, jonka päätteeksi Sammalmaa pussitti numeroiksi 6-1. Aika tuolloin 55.16. Eihän tässä pitkään aikaan pelattu kuin maalierosta, mutta aika ajoin tehtävät maalit piristivät katsomoa, joten 642 katsojaa viihtyivät varmaan tänäkin iltana lauteilla mukavasti. Viimeisillä sekunneilla vielä korjailtiin vierasvahdin suojuksia ja päästiin 14 sekunniksi ylivoimalle, jonka aikana ei tarvinutkaan tehdä lisäosumia.

6-1. Olipas vahva esitys kotijoukkueelta, joskin hiukan jalatonta vierailijaa vastaan. Palkintona hyvän mielen lisäksi kolme pistettä, ilman minkäänlaista epäselvyyttä siitä, kummalle ne tänäiltana kuuluivat. Tällaisella pelillä kun jatketaan niin eihän tässä ole hädän päivää. Positiivista meille, että seuraavaksi on vuorossa varsin kotipelitäyteinen viikko, sillä keskiviikkona 14.2. saapuu vieraaksi SapKo ja perjantaina 16.2. LeKi. Kun tästä mennään vielä lauantaiksi Iisalmeen, voidaan sanoa, että Hermeksellä on edessä varsinainen härkäviikko. Toisaalta tarjolla myös 9 pistettä, jotka kenties hiukan auttavat jaksamaan. Tullaanpas nauttimaan taas porukalla.

10.2.2018/K

Ottelutilastot