Uutiset

Luottopelaajat suuntaavat Kokkolaan – Wehmas ja Lahtinen pakistoon

Keskipohjanmaalle matkaavia puolustajia Jeremi Wehmasta ja Oskari Lahtista yhdistävät luottamustehtävät aiemmissa joukkueissaan. Molemmat ovat kuuluneet kapteenistoon useaan otteeseen juniorivuosinaan. Wehmas sai C-kirjaimen KOOVEEn Mestis-joukkueessa kolmena viimeisenä kautena, kunnes Jokerit hankki miehen vahvistuksekseen viime kevään peleihin. Tapparan kasvatti on piipahtanut Liiga-jäillä yhteensä yhdeksässä ottelussa Tapparan ja Ilveksen miehistöissä. Mestiksessä Wehmas on edustanut myös TuTo Hockeytä. Porilaislähtöinen Lahtinen siirtyy Hermekseen FPS:n viime kauden Mestis-miehistöstä, jossa hänet nimettiin varakapteeniksi. HPK:ssakin lainalla nähdyltä pakilta löytyy Mestis-kokemusta myös TuTo Hockeyn paidasta vakuuttavilta kausilta 21-22 ja 22-23.

Tervetuloa Hermekseen! Mikä johdatti Kokkolaan?
Wehmas: “Kiitos! Kokkolassa ollut lähivuosina todella hyvä buumi. Viime vuonna pääsin pelaamaan Kokkolassa sekä Kooveen että Jokereiden paidassa ja oli kyllä todella vaikea paikka vierasjoukkueelle. Faneille myös pakko nostaa hattua! Hienoa päästä pelaamaan heidän edessä.”
Lahtinen:”Oon kuullut Hermeksestä ja Kokkolasta tosi paljon hyvää. Varsinkin Hermes on ollut viime vuosina kärkikamppailuissa ja vastustajalle ikävä iltapuhde. Kun yhteistä kiinnostusta löytyi niin valinta oli aika helppo tehdä. Tulevan kauden joukkueessa on tosi paljon tuttuja poikia vuosien varrelta ja sen verran voin avata, että pitkälle mennään!”

Mikä sytyttää pukkarin vaikeallakin hetkellä?
Wehmas: “Vaikeillakin hetkillä täytyy muistaa, että turha puristus ei auta. Hyvä rento fiilis, pari hyvää läppää tai tarvittaessa jämäkämpi puhe. Luikkarit kireelle ja kentälle.”
Lahtinen:”Pieni puhe muutamalla voimasanalla ja vähän tärisyttää vieruskaveria, niin siitä rupee joukkue syttymään!”

Suosikki futiksen EM-kisoissa ja perustelut?
Wehmas: “Saksa. 2014 MM-välierästä lähtien.”
Lahtinen:”Vaikka Rädyn Seppo on varmaan erimieltä, niin mä sanon et Saksa on hyvä maa. Sielt löytyy hienoja johtajia ja paljo taitoo. Tottakai ne voittaa kisat, ni on helppo olla voittajien kelkas!