Uutiset

Eetu Mäki siirtyy Hermekseen – Mestiksen tehomiehen kotiinpaluu

Kokkolan Hermeksen hyökkäyskalusto täydentyy huippu paluumuuttajalla kun ”oma poika” Eetu Mäki pukee ikonisen punanutun ylleen. Tuleva kausi on juniorina maailmalle lähteneelle hyökkääjälle ensimmäinen kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. Mäelle on jo ehtinyt karttua kokemusta aina KHL-Jokereista Suomen Liigaan ja ulkomaiden kaukaloihin.

Eniten otteluja on kertynyt Mestiksessä K-Vantaan, SaPKon ja KeuPan riveissä, joissa Mäki on kuulunut joukkueiden kärkipistelinkoihin. Seuroissa kultakypärä on ollut miehelle tuttu varuste; mm. toissakaudella hän voitti SaPKon sisäisen piste-, maali- ja syöttöpörssin.

Tervetuloa kotiin! Mitä ensimmäinen kausi kasvattajaseuran edustusjoukkueessa sinulle merkitsee?
“⁠Merkkaa paljon! Täältä kaikki on lähtenyt, joten hienoa on palata kasvattajaseuraan.”

Millaiset eväät Hermes antoi sinulle kun lähdit urataipaleellesi?
“⁠⁠Antoi mahtavat eväät. Huikeat taustajoukot oli joka joukkueessa ja sai pelata paljon. On niin paljon kiitettäviä ihmisiä, ettei voi yksitellen erotella.”

Uraasi mahtuu jo monta organisaatiota eri tasoilta sekä maistiaset ulkomaisista sarjoista, kuten KHL, Tanska ja Ranska. Mitä Varhain hankittu laaja kokemus opettaa eniten? Miten se vaikuttaa suhtautumiseen uusiin haasteisiin?
“Menneet vuodet ovat opettaneet paljon. On oppia monia asioita eri maista ja jääkiekosta ylipäätään. Kannattaa aina nauttia eri mahdollisuuksista.”

Millainen pelaaja olet ja millainen haluat olla? Ominaisuudet, joita haluat vaalia ja kehittää?
“Vahvuuteni on ⁠⁠hyökkäyspelissä ja niitä haluan kehittää edelleen. Peliin vielä lisää karheutta.”

Paras paikka Kokkolassa? Minne pitää hakeutua, jotta sielu lepäisi?
“⁠⁠Merenranta tai jokirantaan kalaan.”