Uutiset

semifinaalit 2024 – Sulku räjäytti pyhätön, hermes tasoitti sarjan

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes-IPK 4-3 JA (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)

Pääsiäisen trilleri jatkui Kokkolassa Hermeksen kotipyhätössä. Niskassa oli tappio Karhujen luolasta Iisalmesta ja nyt oli mahdollisuus maksaa potut pottuina, kuten sanotaan. Rangaistukset piinasivat Hermestä myös tässäkin ottelussa ja ensimmäisessä erässä niitä jaettiinkin punanutuille kahdeksan minuutin edestä. Toisin kuin olisi luullut maalin teon aloitti Hermes. Erää oli tähteellä enää minuutti kun voimakas alivoimakarvaus syvällä vastustajan päässä loi tilanteen. Jerry Sammalisto rouhi kiekon laidasta keskelle Tommi Laaksolle, joka sivalsi kiekon alanurkkaan. Hankitut jäähyt ulottuivat toisen erän puolelle ja IPK, tehokkaine ylivoimineen, rankaisi heti alkuminuutilla. Tästä vajaa pari minuuttia ja Karhujen pyssy puhui jälleen siirtäen vieraat johtoon 1-2. Hermes kokosi itseään kymmenisen minuuttia ja pitkän, agressiivisen, hyökkäyksen päätteeksi ”Playoff-Tommi” Laakso kihautti ylähyllylle tasoituksen 2-2:een. Jännittävä kolmas erä alkoikin sitten päälärillisellä jäävettä niskaan. Kaksi minuuttia tanssia ja IPK:n paineistus tuotti terävän laukauksen ohi Vedenpään. Ottelu raivosi päästä päähän aivan vihoviimeiselle minuutille, kunnes Arttu Lausniemi tulitti sektorilta tasoituksen ajassa 59:54. Tasoitus saatiin aikaan kuudella luistelijalla ilman maalivahtia. Jatkoerässä halli räjäytettiin kahdesti. Ensin Arttu Lausniemi suti kiekon maaliin ylivoimalla, mutta videotarkistus hyläsi osuman siirtyneen maalin vuoksi. Hermes paineisti kiivaasti koko jatkotanssin. Lopulta Santeri Sulku lähti kiekon kanssa omalta puolustusalueelta edeten aina b-pisteen tuntumaan ja antoi ruoskansa puhua korutonta kieltään suoraan ”alaseen”. Pyhättö räjähti toistamiseen, Sulku liukui halki kentän ”Jouskari-tuuletuksessa” ja Hermes tasoitti ottelusarjan.