Uutiset

Semifinaalit 2024: ottelu 5 – Kiekkojumalat tyrmäsivät Peli-karhut

IPK-Hermes 3-8 (1-2, 1-1, 1-5)

Ottelu numero viisi ja tapahtumapaikkana Iisalmen Kankaan monttu. Ottelusarjassa oli edetty jo kriittisiin vaiheisiin, sillä tämän ottelun voittaja saa ratkaisun avaimet käteensä seuraavaan kohtaamiseen. Ensimmäinen erä alkaa sähäkästi maalinteolla ja tekijänä isännät ajassa 0:59. Tästä ei Hermes jäätynyt vaan otti selkeästi pelin hallinnan hyppysiinsä. Viisi minuuttia painetta ja Juha Rautiainen nappasi irtokiekon maalin edestä kuleksimasta toimittaen sen maaliin. Jatkoa seurasi 23 sekuntia myöhemmin kun Arttu Lausniemi kiisi hyökkäysalueelle ja tulitti tilanteeksi 1-2. Toisen erän alkuminuuteilla kunnostautui jälleen Hermes. Tommi Laakso viimeisteli tulisen hyökkäyksen paluukiekon verkkoon. Erän puolivälin tuntumassa Hermes pyöritti ylivoimaa, mutta IPK:n tarttui tilaisuuteensa hyökätä ja kavensi tulostaululle 2-3. Kolmannessa erässä esiin astui ukkosen jumalan poika, joka rytisi ja salamoi. Ensimmäiseen kahdeksaan minuuttiin Hermes latoi kolme maalia ja löi sillä ns. ilmat pellolle vastustajasta. IPK sai kavennuksen ajassa 50:51, mutta lopullinen tyrmäys kanveesiin tuli Karhujen jäähyilyjen myötä. Hermes iski vielä kaksi maalia ylivoimillaan ja tulostaululle jäi rujot 3-8. Tulevana Perjantaina jumalrinnoilla siis siunaantui mahdollisuus lunastaa finaalipaikka.