Uutiset

Ilta täynnä rytinää – Hermes korjasi täyden pistepotin

Kuva: Sami Mutka

hermes-fps 6-3 (0-1, 2-1, 4-1)

Kamppailu Playoffs-viivalla jatkui lauantaina Kaarlelankadun pyhätössä. Tähtinutut saivat vieraita Forssasta ja voitolla he olisivat askeleen lähempänä suoraa pudotuspelipaikkaa. Hermes tuli otteluun sähäkästi ja järjesti välittömästi tukun potentiaalisia maalipaikkoja FPS:n päätyyn. Lopulta kuitenkin ensimmäisen maalin teki FPS. Terhakan hyökkäyksen päätteeksi slovakki Zahradnikin one-timer upposi oli Haukan ajassa 16:51. Tämän jälkeen tahtipuikon ryösti FPS ja oli lisätä johtoaan pariinkin otteeseen.

Toisen erän alkaessa Hermes ei aikaillut. Paine vieraitten päätyyn ja Tommi Laakson laser yläristikkoon ajassa 20:32. Eikä Hermes saanut kyllikseen, vaan latoi toisen mokoman päästyään ylivoimalle. Eero Klintrup löysi taitavasti takatolpalta Topias Liljamon, joka puttasi taululle 2-1 johdon. Punanutut kävivät eräänkin kerran lähellä johtonsa lisäystä, mutta FPS:n maalilla Mäkelä venyi parhaimpaansa. Niinpä seuraavan osuman 2-2 täräytti vierasjoukkue ylivoimalla ajassa 32:12.

Kolmannen erän toisella minuutilla Hermes pääsi ylivoimalle ja käytti sen tehokkaasti. Jerkko Rämö sivalsi armottoman ruoskan pömpelin perukoille ajassa 42:54. Samasta tilanteesta käynnistyi FPS:n Bryce Martin -show: Mies suivaantui kuin tyhjästä ja alkoi takoa Hermeksen Takalaa. Jäähyaitiossa jatkui epäurheilijamaiseksi tuomittu käytös ja kakkua kertyi yhteensä kuusi minuuttia. Tästä Hermes kiitti maalin muodossa kun Aapo Ahola kihautti viivasta numeroiksi 4-2. Ottelun jännitys säilyi FPS:n kaventaessa ajassa 51:12. Sitten vieraat sortuivat jäähyilyyn ja Hermes äityi maalintekooon. Ensin kaltoin kohdeltu Eemeli Takala ohjasi Yliniemen toimituksen verkkoon ja alle minuutti tästä Tommi Laakso teki illan toisensa. Siihen loppui FPS:n lento ja Hermes otti suoran pudotuspelipaikan kannalta tärkeän kolmen pisteen voiton.