Uutiset

Jokerit sai revanssinsa

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes–Jokerit 3–6 (1-1, 1-2, 1-3)

Uskomattoman etelän vieraskiertueen jälkeen oli aika virittää Kaarlelankadun Pyhättö yhtä kauden päätapahtumaa varten. Nimittäin vieraaksi saapui legendaarinen Helsingin Jokerit. Kyseessä oli ns. Mini-Playoffs, sillä edellinen ottelu käytiin näiden kahden joukkueen kesken. Tuon taisto vei Kokkolan Hermes ”Nordiksen” kirkkaissa valoissa. Ensimmäinen erä alkoi Hermeksen tahdittamana, mutta loppua kohden Jokerit saivat puolestaan otetta. Ensimmäisenä kertaa Pyhätön yleisöä huudatti Jerkko Rämö jo ajassa 00:35. Paine siirtyi Jokereiden alueelle ja Rämö vispautti kiekon kohti maalin edustan ruuhkaa tuloksena maali. Jokerit tulivat rinnalle ylivoiman päätteeksi erän viimeisillä minuuteilla.

Toisen erän korkkasi Hermes puolentoista minuutin kohdalla kaksikko Sulku-Liljamon toimesta. Ulottuva Sulku suojasi kiekkoa b-pisteelle, kunnes antoi täsmälleen oikea aikaisen syötön Liljamolle. Lille tälläsi one-timerin uuniin ja taululle 2-1. Jokerit maalasivat erän edetessä kahdesti ja kolmanteen siis lähdettiin narri-johdossa. Tosin Hermeksellä oli tukku mahdollisuuksia, mutta joko rimat kilisivät tai viimeistely ontui.

Kolmatta erää pelattiin lähes kuusi minuuttia, kunnes nälkäiset Jokerit löivät taululle hienon syöttelyn päätteeksi lukemat 2-4. Eero Klintrupin kavennus seurasi ajassa 56:06 kun Hermes oli juuri vetänyt maalivahti Haukan aitioon. Lopulta Jokerit sinetöi kahdella osumalla tyhjään maaliin loppulukemiksi 3-6.