Uutiset

Hermes mätti maaleja olan takaa – Kolme pistettä keupa ht:tlä

Kuva: Sami Mutka

Hermes–keupa ht 7-2 (3-2, 1-0, 3-0)

Hermeksen ottelut kotiluolassa jatkuivat lauantaina ilmaisottelun merkeissä. Vastaan asettui punanuttujen ”lähivastustaja” (n. 10 km lähempänä, kuin Iisalmi) Keupa HT Keuruulta. Vieraitten rupeama oli ollut hieman molli-voittoinen neljän ottelun tappio-putken myötä. Hermeksen sarake oli voittopainotteinen, lukuunottamatta Jokeri-tappiota. Viimeisin koitos toissapäivänä päättyi Hermeksen kolmen pisteen voittoon Hokista. Ensimmäinen erä oli täynnä pehmeitä käsiä ja niiden tekemiä maaleja. Hermes aloitti ensimmäisen minuutin umpeuduttua kun Arttu Lausniemi poimi kiekon maalin edustalle ja kevyesti leipaisten lätyn ohi Keupan Helanderin. Shokkialku kääntyi nopeasti kun Keupa kuittasi kolmen minuutin kuluttua. Shokkiefektistä tuli käänteinen kun tästä reilun minuuttin kuluttua soi Hermeksen maalissa jälleen. Tähtinuttuja heräteltiin saman tien aikalisällä ja peli alkoi rakentua uudelleen uomiinsa. Ajassa 13:42 oli Sisu Yliniemen vuoro näyttää samettisia kätösiään, kun hän ajautui Matikaisen loistavasta syötöstä nokitusten maalivahdin kanssa. Erän lopulla olikin aika Arttu Lausniemen pyssyttää yläseen illan toisensa ja erän päätöslukemiksi 3-2.

Toinen erä tarjosi railakasta päästä-päähän menoa ja hieman hassujakin tilanteita. Juuri kun hämmästeltiin ottelun jäähyttömyyttä niin puolivälissä alkoi ropista. Toisessa erässä jaettiin viisi lähes peräjälkeistä kaksi-minuuttista. Ensimmäisen sai Hermes ja tarjolla Keupalle oli tasoitusmahdollisuus. Mutta maalivahti Helander sulkikin purkukiekon rähmällään yli b-pisteitten rajan, joten tuloksena pelin viivyttämistuomio. Lopulta tilanne ajautui neljällä kolmea vastaan Hermeksen hyväksi ja ”Rane” käveli hieman sisään ruoskaisten limpun hattuhyllylle. Kolmannessa erässä Hermes paukutti kolme maalia erän puoliväliin tultaessa ja suurin pelikipinä sammui hiljalleen vastustajalta. Vakuuttava ja jämäkkä esitys toi toiset perättäiset kolme sarjapistettä.