Uutiset

Ei pisteitä perjantaina – Kiekko-pojat maalin verran parempi

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes–Kiekko-pojat 4 – 5 (3-3, 1-0, 0-2)

Hermesken kotiottelujen sarja sai jatkoa kun vanha kunnon kilpakumppani Joensuun Liekko-Pojat saapuivat Pyhättöön kamppailemaan pisteistä. Hermeksellä oli repussan kaksi selvää voittoa kun taas Kiekko-Pojilla rökäletappio toissapäiväiseltä. Ensimmäinen erä äityi maalintekokilpailuksi, sillä kaksikymppisellä taottiin vuorotellen kuusi maalia. Vieraat ehättivät jo kahden maalin johtoon ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, mutta Hermes kiristi tekemistään ja tuli rinnalle. Aluksi puolustaja Koskenkorva liukui maltilla otolliselle sektorille ja tulitti ohi Kiekko-Poikien Eemil Vinnin. Toinen syntyi ajassa 15:26 kun Tommi Laaksonen möyri tiensä aina maalin eteen ja Kiekko-Poika selässään nosti rystyltä likemat tasoihin. Vieraat ottivat vielä johdon, mutta vain hetkeksi. Pukkarimaalista ylivoimalla vastasi Arttu Lausniemi hienolla ohjauksellaan.

Toinen erä oli silkkaa Kiekko-Poikien mankelia aina erän puoliväliin saakka. Vieraitten Dvorak runnoikin kiekon Hermeksen maaliin, mutta se hylättiin veskarin häirintänä. Vähitellen pelin luonne palasi ensimmäisen erän flow-kiekkoon ja Hermes alkoi saada vaarallisia hyökkäyksiä. Ajassa 37:01 tuore värväys Michal Kvasnica nousi kuin varjoista ja niputti viisi Kiekko-Poikaa luiruttaen kiekon aina verkon perukoille. Ja jälleen jääkiekko pelinä todisti ironisen luonteensa: Toinen tekee työt, toinen maalin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Pojat tulivat tasoihin ajassa 45:39. Vieraat iskivät myös toistamiseen Hermeksen oman pään virheestä ja erän puolessa välissä taululla oli Kiekko-Poikien johto 4-5. Hermekselle vielä jäähy viimeisellä minuutilla, joka sinetöi pisteiden matkaamisen Joensuuhun.