Uutiset

Tasainen taisto pomppi vieraille viimeisillä sekunneilla

Kuva: Sami Mutka

Hermes-TuTo Hockey 4–5 (1-3, 2-1, 1-1)

Vuoden 2024 ensimmäinen vieras saapui Kokkolaan Suomen Turusta eli vastaan asettui perinteikäs Tuto Hockey. Ensimäisessä erässä maalinteon aloitti kotijoukkue. Eero Klinrup xxxxxxx ylivoimalla johdon 1-0. Tästä alle minuuttia Tuto kuittasi Julius Vähätalon maalilla. Seuraavaksi Eemeli Ylitalo otti rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta ja sen vierasjoukkue hyödynsi ajassa 09:56. Kun Tuto vielä maalasi 16:18 ensimmäinen erä päättyi lukemiin 1-3.

Toisessa erässä nähtiin terästäytynyt Hermes, joka oli paransi otteitaan huomattavasti edellisestä erästä. Erän ensimmäinen puolisko oli jäähyjen värittämä ja punanutut eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä. Ajassa 33:29 Eemeli Takala ohjasi Julius Reinin toimituksen maalin suulle kaventaen ottelun 2-3:een. Tuto ei myöskään tuhlannut ylivoimaansa, sillä Santeri Virta tälläsi oitis ajassa 37:18 vieraat jälleen kahden maalin johtoon. Pian oli Hermeksen vuoro toteuttaa sama. Erän loppuun Tuton Korkka istunnolle ja pian muutaman ylivoimasekunnin jälkeen Eero Klintrup naulasi tiukalla ranteella Hermeksen jälleen maalin päähän.

Kolmannessa erässä Hermeksen Akseli Ulvila oli hereillä maalin edessä ja painoi ensimmäisen Mestis -maalinsa tasoittaen ottelun 4-4:ään. Kylmä suihku kaatui Hermeksen niskaan 11 sekuntia ennen loppusummeria kun ns. “nollakulmasta” roiskaistu kiekko kimposi Hermes maliin ja pisteet Turkuun.