Uutiset

Kaarlelankadulla investoidaan kehitykseen – Mikko Ahosta Hermeksen toiminnanjohtaja

Kokkolan Hermes otti harppauksen kehityssuunnitelmassaan ja vahvisti organisaatiota nimittämällä toiminnanjohtajan. Position painopisteet ovat myynnin roolin korostaminen, kumppanuuksien hankinta sekä ottelujen ja tapahtumien kehittäminen. Hermeksen toimistoon saatiin aimo annos pätevyyttä, näkemystä ja energiaa, kun pestiin astui sekä kotimaista että kansainvälistä kokemusta omaava Mikko Aho. Porilaislähtöinen Aho on ehtinyt toimia pitkään urheilumanageroinnin ja -myynnin parissa.

“Parikymppisenä päättyneen pelaajaurani jälkeen toimin pelaajatarkkailijana Pohjois-Amerikkalaisille seuroille, jonka jälkeen viimeisenpänä NHLPA:n (NHL:n pelaajayhdistys) sertifioimassa agenttitoimisto Kaizen Sports Agency:ssä Client Managerina. Kotimaan rintamalla olen hankkinut kokemusta mm. FPS:n Urheilutoimenjohtajan tehtävissä.”

Kuluvalla viikolla kolmekymppisiään viettävä Aho on ehtinyt urallaan tutustua useisiin organisaatioihin eripuolilla ja palaa halusta hyödyntää kokemaansa “Pyhätön” toimistossa.

“Minulle on karttunut paljon näkemystä monien eri seurojen toimintatavoista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Näen, että tämän kaltainen monipuolinen tausta on ehdoton vahvuus tulevassa työssäni.”

Kokkolaan johtanutta polkua pohjusti innostava haaste ja seuran hyvät lähtökohdat.

“Kokkola oli entuudestaan tuttu, koska monet vanhat pelikaverit sekä useat tutut pelaajat ovat täällä jossain kohtaa pukeneet Hermes-paidan ylleen. Ennen sopimusta Hermekseen, kävin erittäin hyvät keskutelut Torkinlammen ja Vehmasen kanssa. Kävi ilmi, että täällä on tausta-asiat hoidettu ammattimaisesti ja urheilullinen puoli laadukkaasti.”

Aho näkee Hermeksen arvokkaana osana kokkolalaista identiteettiä.

“Arvostan suuresti seuran pitkiä perinteitä. Jääkiekolla on vankat juuret Kokkolan maaperässä. Itse kaupunki tulee varmasti lähiaikoina entistä tutummaksi ja ainahan se on mukavaa olla rannikkokaupungissa”