Uutiset

Apina karistettiin selkämyksistä pyhätössä – Tuto kaatui upealla taistelulla

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes-Tuto hockey 5–2 (2-1, 1-1, 2-0)

Perjantai oli toivoa täynnä. Nimittäin toivoa tappioputken päättymisestä juuri mainittuun päivään. Viidestä viimeisestä ottelusta reppuun oli jäänyt vaivaiset kaksi pistettä, joten tarvetta kurssin muutokselle kaivattiin kipeästi. Tuto Hockey sen sijaan oli ilmoittautunut jopa mestaruuskisaan ja viime aikaisten otteiden perusteella väittämälle oli katetta.

Ensimmäisenä niittasi TuTo jo kolmen ja puolen minuutin kohdalla, mutta Punanuttujen kuitti seurasi vain toiset 30 sekuntia myöhemmin. Sisu Yliniemi rankaisi puhtaalla lämärillä alakulmaan taululle tasoituksen 1-1:een. Ensimmäisen näytöksen loppuminuuteilla nähtiin jämäkkä suunnan vaihto Hermeksen kolmoskentältä ja sitä seurannut sahaus läpi TuTo puolustuksen. Lopulta Eemeli Takala veivasi käänteisellä ”Foppa-veivillä” limpun uuniin.

Toisen erän alkuun tähtipaidat pääsivät ylivoimalle, joka päättyi ”Rane” Aholan äänivallin murtaneeseen lyöntilaukaukseen suoraan ylähyllylle. Digitaaleille 3-1 Hermes johto. Turkulaiset kavensivat kellon näyttäessä 31:59. Kolmas erä vyöryi hyvin tasaisena, kunnes ajassa 48:36 Sisu Yliniemi sivalsi suoraan b-pisteen aloituksesta sähäkästi Hermeksen 4-2 johtoon. Erän lopussa TuTon pelatessa ilman maalivahtia Hermeksen Arttu Heikkilä taklasi, otti mailan naamaan ja laukoi omalta alueeltaan vapauttavan 5-2 osuman. Tappioputki katkesi ja Hermesk tarjosi upeaa taistelua Pyhätön väelle.