Uutiset

tehokkaampi Hermes kotivoilla joulutauolle – Jesse Haukka torjui nollapelin ketterästä

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes – Ketterä 3 – 0 (1-0, 0-0, 2-0)

Noin kahden viikon paussin jälkeen oli Hermeksen aika viihdyttää kotiyleisöään Kokkolan jääkiekkopyhätössä. Vastaan asettui sarjan kärkikastiin kuuluva Imatran Ketterä. Molemmat joukkueet viilettivät voittoputkissa, joskin vierailijat hieman pidemmässä. Hermeksellä perättäisiä voittoja oli kaksi kun taas Ketterällä niitä oli neljä.

Ensimmäisessä erässä Hermes aloitti maalin teon ylivoimalla. Pirteästi kaudella esiintynyt Arttu Lausniemi siirsi ajassa 09:40 pienellä kosketuksella kiekon puolustajan kautta ohi maalivahti Lipiäisen. Toisessa erässä Hermes lisäsi painettaan, mutta lisää maaleja ei syntynyt. Molemmissa erissä tilastot olivat hienokseltaan Hermeksen eduksi, mutta kokonaisuudessaan peli oli tähän asti varsin tasainen.

Kolmas erä eteni pitkälti samoilla linjoilla pitkälle yli puolen välin ja seuraavan maalin merkitys korostui korostumistaan. Sen teki lopulta Hermeksen Eero Klintrup Sisu Yliniemen oivallisesta tarjoilusta. Tämä sai aikaan Ketterän terästäytymisen ja Hermes puolestaan siirtyi varmistelevampaan moodiin. Jesse Haukka napsi kerta toisensa jälkeen vieraiden lähentelyt. Kalle Matikainen neppasi vielä tyhjään maaliin Topias Liljamon hienosta esityöstä lukemiksi 3-0. Nämä lukemat kirjattiin jääkiekkohistoriaan ja niin myös upean Jesse Haukan nollapeli.