Uutiset

Napapiirin tuliaisina revanssi – pisteet eivät irronneet ilman kiivasta kamppailua

Roki-Hermes 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

Back-to-back ottelujen toinen näytös esitettiin Rovaniemellä ja jumalrinnoilla oli takanaan karvas kotitappio eiliseltä. Hermes aloitti maalinteon ylivoimalla. Santeri Sulku “snaippasi” millintarakasti yläristikkoon ajassa 04:14. Erä kääntyi yli puolenvälin kun tähtinutut lisäsivät johtoaan. Painejakson päätteeksi Arttu Alasiurua on hyvin läsnä maalin edessä ja sohaisee irtokiekon uuniin. Roki kavensi ylivoimalla kahta minuuttia ennen summeria.

Toinen erä sujui tasaisesti ja kiivaasti miekkaillen Rokin tulittaessa Hermes maalia hanakammin. Maalinteosta vastasi kuitenkin Hermes. Kolmosketju järjesti oppikirjaesimerkin ns. tic-tac-toe -maalista. Kultakypärä Matikaisen syöttömaltti oli huippuluokkaa ja lopulta Sisu Yliniemi siirsi tilanteeksi 1-3.

Kolmas erä alkoi jäähyilyn merkeissä. Hermes lähes selviytyi kahdesta perättäisestä kaksiminuuttisesta, mutta Rokin onnistui kaventaa juuri ennen viimeisimmän ylivoimansa päättymistä. Istuntoa tuli vielä kolmannen kerran, joten käytännössä Hermes pelasi alivoimalla ensimmäisen puolikkaan kolmannesta erästä. Jumalrinnat kokosivat rivinsä ja kolmosketju loihti toistamiseen pelimiesten maltilla syöttelykuvion. Tällä kertaa maalinteon kunnian sai Kalle Matikainen. Rokin haki herhiläisenä ilman maalivahtia kavennusta, mutta Arttu Lausniemi vippasi kiekon tyhjiin ja kolme pistettä oli Hermeksen. Hermeksen maalin suulla Visa Vedenpää seisoi lähes päällään ja uurasti 30 torjunnan edestä. Virkaveljensä Rokin päädyssä päästessä kahdeksalla mokomalla.