Uutiset

Kova työ jäi palkitsematta – Roki vei jakoaikatrillerin pyhätössä

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes–Roki 3-4 JA (0-1, 1-1, 2-1, 0-1)

Perjantaina 29.12. punnittiin Kokkolan “Pyhätössä” kuinka joulun puurot ja kinkut olivat sulaneet. Hermes sai vastaansa tuttuja Rovaniemeltä eli Rokin. Vieraitten menestys oli ollut ailahtelevaa kun taas tähtinutuilla oli mahdollisuus kasvattaa voittoputkeaan neljän ottelun mittaiseksi.

Ensimmäisessä erässä siipirikkoinen Roki esiintyi vakuuttavin ottein. Vieraat karvasivat agressiivisesti, tappoivat viiden minuutin jäähyn ja tekivät vielä ajassa 17:13 Tomi Alangon toimesta alivoimamaalin. Hermes tosin teki oikein huomattavan paljon asioita, mutta Roki vastasi niihin tinkimättömällä intensiteettillään.

Toinen erä alkoi maalin merkeissä jo 36 sekunnin jälkeen kun Rokin Barnaby viimeisteli numeroiksi 1-2. Hermes onnistui viimein ylivoimalla 22:31 “Köli” Rautiaisen tulisella one-timerilla alakulmaan. Hermes tulitti erässä 27 kertaa maalia kohti Rokin vastaavan tilaston ollessa 8, mutta Huunonen Rokin maalilla koppasi laukauksen toisensa jälkeen.

Hermes jatkoi sinnikkäästi jauhamistaan ja se palkittiin kolmannen seitsemännellä minuutilla kun Arttu Alasiurua järjesti ja ampui uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Viihdettä yli tuhat päiselle yleisölle tarjoiltiin ajassa kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Alasiurua yksin läpi, mutta hienosta hassutuksesta huolimatta ei maalia. Alasiurua sai vielä heiton kulmasta keskelle, josta Eetu Takala tälläsi johto-osuman 3-2:een. Lopulta Roki tasoitti ilman maalivanhtia ajassa 59:41. Jatkoaika kesti kolme minuuttia ja 20 sekuntia kunnes vieraitten Peltola vei kaksi pistettä Rolloon.