Uutiset

karhunkaato onnistui – tinkimätön taisteluilme takasi täyden pistepotin iisalmesta

IPK–Hermes 2–3 (0-1, 2-1, 0-1)

Hermeksen lauantainen vierasottelu vei tähtinutut “Olvinmaalle” Iisalmeen kohtaamaan sarjakärki IPK:n. Ensimmäinen erä oli villiä haipakkaa päädystä toiseen. Hermes oli silmin nähden päättänyt ottaa Karhua turkista jämäkästi kiinni ja ravistella sitä. IPK:n vastaus näytti kyllä miksi joukkue johtaa Mestistä, sillä ravistuksia kokivat myös vierailijat. Erän kohokohtina olivat Hermeksen Visa Vedenpään jäätävän eleettömästi torjuma rangaistuslaukaus ja avausmaali. Ylivoimalle päässyt Hermes onnistui hienosti kiekkokontrollissa ja lopulta Juha Rautiainen ohjasi johto-osuman.

Toinen erä oli edellisen tapaan sähköinen. Luistelu oli paikoitellen päätä huimaavaa ja tilanteita sateli solkenaan. IPK oli selvästi ottanut teemakseen isännän otteet, mutta Hermes tarrautui menoon kuin herhiläinen. Kiivastempoisesta viisikkopelistä huolimatta ylivoimat puhuivat. IPK tuli tasoihin erän alussa ylivoimakuvion päätteeksi ja puolivälissä isännät siirtyivät johtoon Berardinellin toisella osumalla. Hermes puolestaan räväytti ylivoimalla lukemat tasoihin “Köli” Rautiaisen illan toisella uunilla.

Jos muut erät olivat alusta saakka korkejännitteisiä, niin kolmas ei eronnut hitustakaan. Alkushokkia antoi Hermes Sisu Ylinimen lisätessä vieraiden johdon 2-3:een. Koko hyökkäys-combo oli kaksikon Yliniemi-Matikainen taidon näyte maltillisella syöttelyillä. Erä raivosi kupletin juonen mukaisesti aina viimeisille sekunneille asti, mutta Kokkolan Hermeksen taisteluilme ei pettänyt piiruakaan.