Uutiset

Kivikova pehmeni Metro-areenalla – Hermekselle uljas voitto

Kiekko-Espoo–Hermes 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)

Hermes raivasi tiensä läpi tuulen ja tuiskun aloittaakseen Uudenmaan kiertueensa Espoosta. Tarjolla oli kasvojen pesu espoolaisten edessä, sillä edellinen kohtaaminen meni K-Espoolle selvin lukemin.

I erä

Maalihanat aukaistiin neljän minuutin kohdalla kun K-Espoon Takaveräjä siirsi isännät johtoon. Varsin tasainen erä eteni aina viimeisille minuuteille kunnes kapteeni Ylitalo tälläsi tasoituksen ajassa 18:33.

II erä

Toinen näytös alkoi kylmällä ämpärillä kun isäntien Laakso laukoi tilanteeksi 2-1. Tällä kertaa takaa-ajo käynnistyi välittömästi kun Jerkko Rämö sujautti viivalta limpun maaliin. Lisää oli luvassa: ajassa 26:36 espoolaisten ottama jäähy kostautui Kalle Matikaisen siirtäessä tähtinutut 2-3 johtoo.

III erä

Viimeinen näytös olikin melkoinen. Hermes tuli sähköisenä kaukaloon ja Juha Rautiainen tulitti taululle reilun minuutin kuluttua jo 2-4 johdon. Sitten tapahtui lopullinen käännekohta: Hermeksen Kärjä taklasi keski-alueella puhtaasti Kiekko-Espoon Utriasta, joka loukkaantui ikävästi tällistä. Jäähyä ei tuomittu, mutta tapahtuma aiheutti espoolaisten leirissä kostonjanon, joka manifestoitui 11 minuutin jäähyilynä sekä yhtenä ulosajona. Rangaistus aitiosta ei jääkiekkopeliä voiteta, joten Hermekselle annettiin avaimet paketoida ottelu. Hermes pelasi viisaasti johtoasemassa ja karsi turhat kikkailut. Ajassa 52:10 Ernests Osenieks ohjasi taitavasti yläpeltiin voittolikemat 2-5. Maalissa debytoinut Kärppä-kasvatti Visa Vedenpää torjui vakuuttavasti ja sai ensimmäisestä Mestis-ottelusta voiton vyölleen. Ujas suoritus jumalrinnoilta.

Illan pisteistä vastasivat:
1 – 1 #22 Eemeli Ylitalo (#10 Eemeli Takala, #17 Juha Rautiainen)
2 – 2 #4 Jerkko Rämö
2 – 3 #95 Kalle Matikainen (#77 Ernests Osenieks, #16 Topias Liljamo) YV
2 – 4 #17 Juha Rautiainen (#10 Eemeli Takala, #4 Jerkko Rämö)
2 – 5 #77 Ernests Osenieks (#16 Topias Liljamo, #95 Kalle Matikainen) YV2

Maalissa #35 Visa Vedenpää 8+7+4=19