Uutiset

Hermes kukisti kooveen – Sulku tulitti hatullisen

Kuva: Sami Mutka

Hermes – KOOVEE 5 – 2 (1-0, 2-0, 2-2)

Tulinen taistelu pisteistä playoffs-viivat paremmalla puolella jatkui Kaarlelankadun pyhätössä perjantaina kun Hermeksen vastustajaksi saapui Tampereen KOOVEE. Tähtinutut hakivat voittoputken alkua kun taas vierailijat stoppia orastavalle tappioputkelle.

Ensimmäinen erän alkuminuutit kuluivat KOOVEEn komennossa, mutta Hermeksen saatua ns. dieselin käyntiin. Hermeksen paineistus alkoi näkyä myös vieraiden jäähyilynä ja toisen pyörityksen loputtua Santeri Sulku sivalsi laadukkaasti Kalle Matikaisen tarjoilusta. Philadelphia Flyersin varaus maustoi taidonnäytetteensä klassisella Jousiampuja-tuuletuksella.

Toisessa erässä ottelu tasoittui ja tilanteita kehkeytyi molempiin päätyihin. Erän onnistuja oli Hermes ja sen numero 50 Santeri Sulku, joka naulasi hatullisen täyteen lähes identtisillä uuneilla: syöttäjämaestro Matikainen järjesti ja Sulku tykitti.

Kolmas erä toi kaukaloon sähköisemmän vierasjoukkueen. Lopulta KOOVEE onnistui Hermes-puolustajan luistimen kautta kaventamaan tilanteeksi 3-1. Tästä ainoastaan vajaa minuutti ja vierailijan nouseva paineistus poiki toisen kavennusosuman 3-2:een. Loppuerän teki piinalliseksi KOOVEEn väkevä paineistus. Hermes sinetöi voiton tyhjään maaliin puoltatoista minuuttia ennen loppusummeria Kalle Matikaisen toimesta. Samanlaisen tekaisi vielä Eero Klintrup ajassa 59:24. Hermeksen maalissa Vedenpää torjui erittäin hyvin ottein.