Uutiset

Vahvaa, kaunista, suvereenia – Rokin vuoro kylpeä pyhätön illassa

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes-Roki 8-1 (2-1, 4-0, 2-0)

Torstaina 12.10. Kokkolaan saatiin vieraita Rovaniemeltä eli Hermeksen vanha tuttu Roki.

I erä


Ottelu korkattiin Rokin ylivoimalla jo 49 sekunnin pelin jälkeen, mutta Hermes tylsytti vieraitten YV-terän rutiininomaisesti. Ottelu eteni hienokseltaan punanuttujen komennosa ja pakotti lopulta Rokin kahden minuutin arvoiseen rikkeeseen. Veskari Croce syöksyi vaihtoaitioon ja Hermes piti lättyä hallussaan varsin kontrolloidusti kuudella luistelijalla. Vieraitten ei tarvinnut vaivautua rangaistusaitioon saakka, sillä “Rane” Ahola tälläsi viivalta johto-osuman ajassa 10:28. Pelikellossa 15:18 ja Rokin Alanen jysäytti siihen malliin Hermeksen Lausniemen vasten laitaa, että tuomaristo rokotti minuutein 5+20. Erän soundi olisi luvannut toista, mutta Rokin Peltola polkaisi läpiajoon ja tasoitti alivoimalla puntit 1-1:een. Hermes terästäytyi kömmähdyksestä oitis ja pystytti jämerän ylivoima pyörityksen. Eipä aikaakaan kun Lausniemen pommittaman paluukiekon suti sisään tulikuuma Eero Klintrup. Rovaniemeläiset sortuivat jälleen jäähyilyyn loppuminuuteilla ja kakkua jäi lusittvaksi vielä toiseenkin erään. Kokonaisuudessaan vahva ensimmäinen erä kotijoukkueelta.

II erä


Hermes lisäsi johtoaan 23 sekunnin ylivoimakiekottelun päätteeksi kun Arttu Lausniemi napautti maalivahti Huunosen tipauttaman kiekon sisään. Maalin jälkeen Roki aloitti hurjan takaa-ajon ja paine siirtyi Hermeksen päätyyn. Mutta vain hetkeksi, sillä peräänantamaton ja taisteleva ilme siivitti Hermeksen pelin uudelleen kuosiin. Tähtinutut tyrehdyttivät Roki-rynnistyksen keskialueella ja murtautui hyökkäysalueelle. Kukapa muukaan kuin Eero Klinrup sivalsi luotisuoran kudin alakulmaan ja pelin 4-1:een. Tämä piisasi Huunoselle ja Rokin maalin suulle liukui Mestis-debytantti Hyypiä. Maireasti ei alkanut nuorukaisen taival sillä jo ensimmäinen laukaus “Rane” Aholan toimesta upposi maaliin. Pääsyynä kuikenkin Hermeksen läpi ottelun jatkunut herhiläismäinen painostus. Tämän jälkeen vastustajan polttavin peli-ilo sammui ja seurasi eräänlainen suvantovaihe. Hermeksen paine ei hellittänyt vaan poiki jälleen ylivoiman. Kuviot pyörivät moitteettomasti, mutta maali ei syntynyt. Sen sijaan kun juuri kun Roki oli jälleen täysilukuinen Hermes jatkoi paineistamistaan. Lopulta kiekko siirretti Joonas Lohisalolle, joka pyssytti tarkalla vedolla tkiekon oistamiseen ohi Hyypiän. Toisen erän päätöslukemat siis tylyt 6-1.

III erä


Tämä erä sujui lähinnä pelaillein minuutteja pois kellosta. Hermes ei lipsunut tuumaakaan suunnitelmastaan vaan vyörytti, rauhoitti ja katkoi syöttöjä kylmän rauhallisesti. Ajassa 49:47 Topias Liljamo lisäsi maalitiliään tarkalla “yläsellä”. Tästä vajaa minuutti ja “tuplanelonen” sai triplan täyteen eli hatullisen maaleja. Ahola zoomaili aikansa ja liukui kohti b-pisteiden “viiksiä” ampuen kiekon oli Hyypiän. Rane viihdytti vielä uljaalla tuuletuksella vetäen kolmensormen lipan. Ottelu pyöriteltiin pakettiin ja toinen perättänen ryöpytys toi täydet kolme sarjapistettä. Vahvaa, kaunista, suvereenia.

Illan pisteistä vastasivat:
1 – 0 #44 Aapo Ahola (#38 Sisu Yliniemi, #39 Joonas Lohisalo) SR
2 – 1 #71 Eero Klintrup (#27 Arttu Lausniemi, #4 Jerkko Rämö) YV
3 – 1 #27 Arttu Lausniemi (#4 Jerkko Rämö, #44 Aapo Ahola) YV
4 – 1 #71 Eero Klintrup (#16 Topias Liljamo, #22 Eemeli Ylitalo)
5 – 1 #44 Aapo Ahola (#10 Eemeli Takala, #17 Juha Rautiainen)
6 – 1 #39 Joonas Lohisalo (#38 Sisu Yliniemi, #95 Kalle Matikainen)

Maalissa tyylillä torjunut #31 Mathieu Croce 6+9+6=21