Uutiset

Työläät pisteet Kajaanista – Sulku maalasi ensimmäisensä

Hokki-Hermes 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

Syksyisenä torstai-iltana Kokkolan Hermeksen tie kävi kohti Kajaania. Molemmat joukkueet olivat huilanneet Lauantaista saakka. Yhdistävänä tekijänä olivat myös kärsityt tappiot ja paluu voittokantaan siinti varmasti molemmilla puolilla.

I erä

Juuri tämä manifestoitui ensimmäisessä erässä, joka näyttäytyi varsin tasaisena. Laukaukset maalia kohti menivät täsmälleen tasan 16-16 torjuntojen ollessa samaa luokkaa 9-8. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan myös ylivoimapeliään. Vaikka kuumottavia paikkoja onnistuttiin luomaan molemmissa päädyissä Hermes tuntui saavan niitä hieman enemmän. Toiseen erään marssiittiin jännittävissä merkeissä, sillä tähtinutut pääsivät aloittamaan sen kahden miehen ylivoimalla.

II erä

Jännitys kaikkosi erän alussa Hokin selvitessä jäähyistään melko vaivatta. Erän puoleen väliin mennessä joukkueiden pelissä oli havaittavissa eri asteista sekavuutta, sillä kiekot eivät napsuneet lapoihin jouhevalla tavalla. Läpsyttely alkoi äityä jo mahdottomaksi, kunnes Kalle Matikainen lähetti terävän lätyn kohti Hokki-maalia ja Sisu Yliniemi ohjasi tyylikkäästi yläkulmaan ottelun avausmaalin. Hokki tasoitti ottelun 1-1 ajassa 33:54 ylivoimalla. Ikävästä tapahtumasta ehti kulua vain rapeat 30 sekuntia kun Hermes blokkasi kiekon omassa päädyssään ja rynnisti välittömästi vastahyökkäykseen. Lausniemi tälläsi tulisesti kohti maalivahti Niemistä ja piirun verran tulisemmin tulitti Santeri Sulku paluukiekon maalin kattoon. Sulku sai kyseisen kiekon laukkuunsa ensimmäisen Mestis-maalinsa merkiksi.

III erä

Päätösnäytöksen aloitti hyvin liikkuva Hermes. Tämän johdosta ensimmäisen kolmen minuutin jälkeen rangaistusaitiossa istui jälleen kaksi Hokin pelaajaa. Kiekko liikkui liukkaasti lavasta toiseen ja ajassa 44:36 Topias Liljamo ampui suoraan Lohisalon sähäkästä syötöstä taululle 1-3. Paria minuuttia ennen loppua Hokin maalivahti Nieminen jättäytyi aikalisän jälkeen aitioon ja kuudes luistelija askiin. Ratkaisu ei tuottanut tulosta ja pisteet keräsi Kokkolan Hermes.

Illan pisteistä vastasivat:
0 – 1 #38 Sisu Yliniemi (#95 Kalle Matikainen, #22 Eemeli Ylitalo)
1 – 2 #50 Santeri Sulku (#27 Arttu Lausniemi)
1 – 3 #16 Topias Liljamo (#39 Joonas Lohisalo, #95 Kalle Matikainen) YV2 VT

Maalissa #36 Jesse Haukka 8+8+9=25