Uutiset

Murskajaiset pyhätössä – Hermes kuritti Kiekko-poikia korkojen kera

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes-JOKP 7–2 (2-1, 5-0, 0-1)

Lauantaina Kokkolan Hermestä vastaan asettui Joensuun Kiekko-Pojat. Pirteästi kauden aloittanut JoKP oli kokenut edellisiltana kolmen ottelun voittoputkensa katkeamisen Rovaniemellä. Hermes taas kamppali jälleen yhden ns. ”maalin pelin” häviten IPK:lle kotonaan. Sarjantaulukon keskivaiheilla perätysten majailevan seurat metsästivät siis tärkeitä pisteitä.

I erä

Nuori ja ärhäkäs joensuulaisryhmä aloitti kovalla luistelulla liimautuen takiaisena tilanteisiin. Hermes vastasi kovaa ja ensimmäinen maali syntyi ajassa 04:29 kun Klintrup syötti mainiosti pakiston lomitse tavoittaen Joonas Lohisalon, joka päätyi nänätysten JoKP-veskari Vinnin kanssa. Lohisalo ratkaisi tyynesti nostamalla kevyesti lätyn patjan yli uuniin. Kuittaus seurasi neljä minuuttia myöhemmin kun vieraat irtautuivat kahdella-yhtä-vastaan -hyökkäykseen ja tilanne erän puolivälissä tasan 1-1. Ottelutapahtumat hyökyivät päädystä toiseen, mutta Hermes oli puolustustyöskentelyssä jämäkämpi. Juurikin tästä syystä syntyi tähtinuttujen toinen maali. Joensuulaisilla oli vaikeuksia purkaa paine omasta päädystään: paljon huseeraamista ja mailan lentelyä. Hermeksen onnistui parilla viileällä syötöllä järjestää tällä kertaa kippari Ylitalo maalivahdin eteen kiekon kanssa. Ylitalo uitti jalkojen välistä lukemat 2-1:een.

II erä

Erän alku oli ilmeeltään työteliäs, mutta rikkonainen. Jäähyjä istuttiin molemmin puolin suurempia sydämen tykytyksiä aiheuttamatta. Puoliväliä lähestyttäessä alkoi tapahtua. Juuri pyöritetyn ylivoiman jälkeen päälle jäänyt hyvä paine tuotti sopivan säpinän Kiekko-Poikien maalille ja kultakypärä Matikainen tuikkasi vauhdista taululle 3-1. Seuraavaksi ehti kulua parisen minuttia, kunnes Sisu Yliniemi soitti jälleen muikean soolon kiepauttamalla itsensä kiekollisena “Kurrin toimistoon” b-pisteen kaarelle ja latasi yläkulmaan 4-1. Ajassa 34:50 Hermes pääsi ylivoimalle, joka toimi kuin rasvattu: Eemeli Takala ohjasi Aholan viivalaukauksen ohi Vinnin. Tämä oli alkusoittoa jumalaiselle myrskylle, jossa Kaarlelankadun punanutut mättivät kolme maalia kolmeen minuuttiin. Oli Klintrupin liikkeestä puttausta maalilla ja Liljamon läpiajoa. Kaiken kaikkiaan ilmaisottelun runsaslukuinen yleisö sai ihastella erän päätteeksi taululta numeroita 7-1.

III erä

Asemastaan huolimatta Kiekko-Pojat vastasivat kotijoukkueen lähentelyyrityksiin hyvällä asenteella. Joensuulaiset saivat yrittää kavennusta myös ylivoimalla, mutta Hermeksen Jesse Haukka torjui tyylikkäästi maalillaan. Kun vastustajalle ei onnistumisia tullut, kuten arvata saattaa, pelin tempo laski eksponentiaalisesti minuuttien ehtyessä. Tosin vierailijat saivat vielä kosmeettisen kavennuksen loppusekunneilla. Lauantai-illan huuma ei voinut paljoa paremmaksi muuttua, hienolla suorituksella ansaitut kolme sarjapistettä ja tukku henkilökohtaisia onnistumisia reppuun ja kohti seuraavia urotekoja.

Illan pisteistä vastasivat:
1 – 0 #39 Joonas Lohisalo (#71 Eero Klintrup)
2 – 1 #22 Eemeli Ylitalo (#19 Veikka Kärjä)
3 – 1 #95 Kalle Matikainen (#71 Eero Klintrup, #38 Sisu Yliniemi)
4 – 1 #38 Sisu Yliniemi (#5 Thomas Moreno, #10 Eemeli Takala) SR
5 – 1 #10 Eemeli Takala (#44 Aapo Ahola, #4 Jerkko Rämö) YV
6 – 1 #71 Eero Klintrup (#19 Veikka Kärjä)
7 – 1 #16 Topias Liljamo (#46 Thomas Galimberti)

Maalissa mainio #36 Jesse Haukka 4+11+9=24