Uutiset

Loppukiri ei tuottanut tulosta – IPK maalin verran parempi

Kuva: Sami Mutka

Hermes – IPK 4–5 (2-3, 0-1, 2-1)

Perjantai-iltana Hermes sai vieraita Iisalmesta, joten käsillä oli mahdollisuus maksaa kauden avausottelun kalavelat.

I erä


Vieraat hyppäsivät askiin erittäin hyvällä jalalla ja ensimmäiset kahdeksan minuuttia IPK vei pelitapahtumia. Neljän ja puolen minuutin kohdalla alkoi maalinteko: Peli-Karhujen Mikko-Matti Paakkola vastasi 0-1 osumasta ja ajassa 07:11 Ludvig Persson korkkasi Mestis-maalitilinsä. Tähtinutut vastasivat salaman nopeasti jo n. 40 sekunnin jälkeen kun Karhu-maalivahti avasi suoraan Eero Klintrupin lapaan. Klinrup tälläsi vastapalloon kavennuksen 1-2:een. Eipä aikaakaan kun tasoitus seurasi ja kyseeessä oli varsinainen tik-tak-toe Lohisalo-Rautiainen-Matikainen -yhdistelmän toimesta. Hermes sai juonesta kiinni ajoittain mutta ote palautui hiljallee iisalmelaisten haltuun. Lopulta IPK siirtyi jälleen johtoon ajassa 17:07. Hermes-jäähyt värittivät ensimmäistä erää, joka osaltaan vaikeutti suoriutumista. Kotijoukkue rusikoi itselleen jäähyn vielä viimeisillä hetkillä, joten toinen erä aloitettiin vajaalukuisena.

II erä


Edellisessä erässä hankittu jäähy kostautui heti IPK:n maalin muodossa: Tarkka kuti yläpeltiin nähtiin ajassa 21:16. Hermekselle aukesi etsikkoaika ajassa 26:58 kun vieraitten Timonen, Samuel lensi suihkuun jättäen jälkeensä viisi minuuttia ylivoimaa Hermekselle. Tähtipaitojen pyöritys kilpistyi kerta toisensa jälkeen keltaiseen aitaan, joten maalia ei nähty. Hermes vaikutti olevan muutaman luistimen potkun vastapeluria jäljessä, joten sitä oli syytä lisätä päätöserään.

III erä


Viimeiseen erään lähdettiin kahden maalin takaa-ajoasemasta. Hermes oli ottanut vaarin edellisestää erästä, sillä luistelu oli juurikin toivotun intensiivistä. IPK sarjan kärkijoukkueena ei suinkaan ollut hätää kärsimässä, mutta pelin painopiste oli heidän päädyssään ensimmäiset viisi minuuttia. Ajassa 45:25 Riku Uusikartano kajauttu 3-4 kavennuksen jämäkän painostuksen päätteeksi. Sitä riemua kesti pari minuuttia kun vierasjoukkue kuittasi nopeasti ylivoimalla. Kaarlelankadun punanutut eivät tulleet myymään nahkaansa halvalla, sillä “Köli” Rautiainen niittasi vauhdista Veikka Kärjän oivallisesta tarjoilusta lukemat 4-5:een. Raivoisa takaa-ajo suihki kaukalon päädystä toiseen ja lopulta Hermes haki ratkaisua ilman maalivahtiaan. Sitä ei syntynyt, joten “maali pelien” sarja sai jatkoa ja tällä kertaa tappioon.

Pisteitä pyhätössä tekivät:
1 – 2 #71 Eero Klintrup
2 – 2 #95 Kalle Matikainen (#17 Juha Rautiainen, #39 Joonas Lohisalo)
3 – 4 #15 Riku Uusikartano (#53 Akseli Ulvila, #39 Joonas Lohisalo) SR
4 – 5 #17 Juha Rautiainen (#19 Veikka Kärjä, #44 Aapo Ahola)

Maalissa #31 Mathieu Croce #31 Mathieu Croce 13+9+9=31
(pois: 57:55-58:37, 58:50-60:00)