Uutiset

Kiekko-espoo voittoon pyhätössä – Ottelu ratkaistiin erikoistilanteissa

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes–Kiekko-Espoo 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)

Hermes joutui todelliseen testiin syksyisyisenä perjantaina kun se sai vieraakseen kivikovan vastustajan Espoosta. Liiga nousua itselleen petaava Kiekko-Espoo viiletti neljän otteliun voittoputkessa Hermeksen menestyksen ollessa viime aikoina vaihtelevaa.

I erä

Hermeksen onnistui pitää Kiekko-Espoo aisoissa ja joukkueet saivat aikaiseksi todella viihdyttävän ensimmäisen näytöksen. Ensimmäinen maali tosin syntyi espoolaisten toimesta jo ajassa 01:06 kun Terry And laukoi pienestä kulmasta pienimpään mahdolliseen aukkoon Croces vartioiman maalin ylämassa.

II erä

Toinen erä alkoi tylysti punanuttujen kannalta sillä K-Espoo latoi kaksi maalia minuutin sisään. Valoa Hermes-leriin toi Sisu Yliniemen, joka veivasi kauniin hallitustu b-pistiden välistä kavennuksen 1-3:een. Hermes haki vimmatusti maaleja ja rynnistys poiki rangaistuslaukauksenkin, mutta tällä kertaa Espoon maalivahti Parviainen oli Lausniemeä parempi. Ylivoimaa oli myös tarjolla kolmeen otteeseeen, mutta ne eivät lisämaaleja tuoneet.

III erä

Ensimmäisellä vitosella Hermes joutui alivoimalle, mutta se ei estänyt Veikka Kärjää tekemästä kavennusosuman kokoon kuivahtaneen läpiajon päätteeksi. Kärjän onnistui ahdistettuna toimittaa kiekko Parviaisen suojiin, joista se kuitenkin lirahti maaliviivalle. Kärjä huomasi kömmähdyksen kauempaa ja palasi salamana sohaisemaan limpun sinne minne se kuuluukin. Viimeisellä puoliskolla K-Espoo maalasi vielä kahdesti. Kokonasuudessaan Hermes suoriutui 5 vs 5 -pelistä hyvin, mutta erikoistilanteiden hoito ratkasi tämän ottelun. Tulos oli raaka, mutta ottelu oli tapahtumiin nähden huomattavasti tasaväkisempi.

Illan pisteistä vastasivat:
1 – 3 #38 Sisu Yliniemi (#95 Kalle Matikainen, #39 Joonas Lohisalo)
2 – 3 #19 Veikka Kärjä AV

Maalissa #31 Mathieu Croce 11+11+7=29