Uutiset

Alusta saakka loistavalla asenteella – Tampereelta täysi pistesaalis

KOOVEE – Hermes 3-5 (0-1, 0-2, 3-2)

Hermes suuntasi keskiviikkona maamme jääkiekon kehtoon Hakametsän jäähalliin kotijoukkue KOOVEEn vieraaksi. Tähtipaitojen edelliset vierasottelut eivät olleet tuoneet toivottua tulosta hyvästä taisteluilmeestä huolimatta. Tästä näytti joukkue sisuuntuneen sillä ensimmäisessä erässä hääri pirteä ja paineistava Hermes. Torjuntojen ja laukauksien valossa erä näyttäytyi tasaisempana, mutta pelin hallinta oli rehellisesti laitettava kokkolalaisten nimiin. Ahnas luistelu kuitenkin palkittiin ajassa 15:11 kun Joonas Lohisalo nappasi kulmauksesta kimmonneen kiekon. Lohisalo luikerteli röyhkeästi maalille ja nosti yläkulmaan ottelun avausosuman. Hermes pääsi erässä kolme kertaa ylivoimalle, mutta ei onnistunut maalinteossa, joten se nähtiin selkeänä kehitysalueena toiseen erään.

Toisessa erässä alkoi puhaltaa myrskyisästi Hermeksen päädystä. Erää ehti kulua puoli minuuttia kun Jerkko Rämö piti viivan jumalrintojen luodessa painetta ja huiskasi itsevarmasti kaukaa “putoavan lehden” maalia kohti. Maskin takaa kiekko livahti sisään tuoden 0-2 johdon. Pesukone-moodi jatkui koko erän ja ajassa 35:17 Eero Klintrupin terävyys maalin edustan hässäkän päätteeksi toi 0-3 johdon. Hermes ei kärsinyt liiemmin hätää toisessa erässä ja kolmanteen lähdettiin valmistautumaan luottavaisin mielin.

Kolmannessa erässä Hermes löi tahtipuikkoa heti kättelyssä. Alkuminuuteilla nähtiin pirteä harppuunahyökkäys KOOVEEn alueelle ja Arttu Heikkilä tulittaa yläputkeen. Takaisin kimmonnut kiekko pidettiin alueella ja Heikkilä, selin maaliin, vippasi tyynesti sen rystyltä yläseen. Erän puolivälin jäkeen Hermekselle iskee alivoimasuma. Kolme perättäistä jäähyä kostautuu viimeisillä sekunneilla KOOVEEn kavennusmaalina. Tamperelaiset kavensivat vielä ajassa 57:11 kun koko ottelun ilmiömäisesti torjuneelle Mathieu Crocelle sattui ikävä kömmähdys: KOOVEEn omalta puolustusalueeltaan purettu kiekko vilahti maaliin. Eikä siinä vielä kaikki: KOOVEE kavensi vielä ilman maalivahtia kahta minuuttia ennen loppua, joten tarjolla oli “täysin uusi pallopeli”. Kotijoukkue sortui kuitenkin viimeisen minuutin jäähyyn, joka hidasti uutta tulemista. Lopulta Sisu Yliniemi päästää katsojat pälkähästä ja vippaa tyhjiin loppulukemat 3-5. Tärkeät pisteet taskuun ja kohti Super-viikonloppua Kokkolassa.

Pisteitä Tampereella tekivät:
0 – 1 #39 Joonas Lohisalo SR
0 – 2 #4 Jerkko Rämö (#39 Joonas Lohisalo, #95 Kalle Matikainen)
0 – 3 #71 Eero Klintrup (#10 Eemeli Takala, #27 Arttu Lausniemi)
0 – 4 #28 Arttu Heikkilä (#15 Riku Uusikartano) VM
3 – 5 #38 Sisu Yliniemi YV TM

Maalissa hyvän ottelun pelannut 31 Mathieu Croce 7+6+15=28