Uutiset

Vaisusta ottelusta kehkeytyi trilleri – Ketterä parempi yhden voittolaukauksen verran

Ketterä-Hermes 2–1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Alku oli Hermekselle tahmea: peli jumiutui omaan puolustuspäähän ja tähtipaidat eivät päässeet kiinni kiekolliseen peliin, jossa joukkueen potentiaali loistaisi kirkkaimmillaan. Paineistus oli todenteolla isäntien käsissä, sillä laukaisuaktiiviisuus meni 19-7 Ketterälle. Hermeksen putkien välissä Mathieu Croce piti kuitenkin lukemat jämäkästi aisoissa ja ensimmäinen näytös päättyi pyöreisiin 0-0 lukemiin.

Toisessa erässä Hermes väläytti oivallista ylivoimapeliä pitäen kuviot näpeissään. Kokonaisuudessaan Hermes puolusti tarkasti keskustan, joka teki erän temmosta verkkaisen eli ns. “päädystä päätyyn” -kiekkoa ei nähty. Ensimmäiseen erään verrattuna Hermes kuitenkin lisäsi painetta ja laukaukset menivätkin tasan 16-16. Kolmanteen erään valmistauduttiin niin ikään 0-0 tilanteesta.

Osapuilleen samankaltainen meno jatkui aina erän puoleenväliin saakka, kunnes alkoi tapahtua. Hermes tappoi urheasti Kalle Matikaisen ottamaa jäähyä lähes loppuun saakka, mutta Ketterän Riku Tuomola laukoi siniviivalta johto-osuman 1-0. Ketterä luuli apinan tipahtaneen selästä, mutta tästä vain 16 sekuntia ja Eemeli takala ohjasi limpun uuniin rynnistyksen päätteeksi. Tunnelma sähköistyi kuin taikaiskusta ja jumalrinnat hyökkäsivät reippaalla sykkeellä. Tosin ajassa 53:35 Imatran DJ:n hätäinen liipasinsormi aiheutti hämminkiä kun täysin Crosen “pakettiin” jäänyttä kiekkoa seurasi maalitorvi lauluineen. Tuomaristo hämääntyi hetkeksi, mutta totesi pian maalin mitättömäksi. Ottelun tempo säilyi piristyneenä ja lisäjännitystä toi Hermeksen neljä minuuttia ennen loppua ottama jäähy. Hermeksen periksiantamaton ilme säilyi ja loistava maalivahtityöskentely takasi ottelun etenemisen jatkoerään.

Jatkoilla Hermes esiintyi edukseen sekä kiekon hallinnassa että puolustuksessa. Ketterä pääsi tosin kilistelemään yläputkea, mutta ratkaisua ei syntynyt ja voittomaalikilpailu häämötti. Ketterä vei pilkut yhdellä maalilla, mutta maalivahti Croce esitti toinen toistaan näyttävämpiä koppeja ja palkittiinkin itseoikeutetusti ottelun parhaana pelaajana.

Pisteitä Hermekselle tekivät:
1 – 1 #10 Eemeli Takala (#44 Aapo Ahola, #71 Eero Klintrup)

Maalissa loistava #31 Mathieu Croce 13+7+10=30