Uutiset

Pyhätössä oteltiin jälleen pitkän kaavan mukaan – Hermes ratkaisi voiton jatkoerässä

Kuva: Sami Mutka

4-3 JA (1-1, 2-1, 0-1, 1-0)

Juhlakauden toinen kotiottelu häämöttikin jo parin päivän kuluttua kun Pyhättöön marssi Kajaanin Hokki. Hermeksellä oli allaan yksi niukka tappio ja yksi tiukka voitto, kun taas kajaanilaisilla olivat kärsineet kaksi varsin selvänumeroista tappiota. Ensimmäinen viisiminuuttinen oli sähköinen Hermeksen suorittaessa toinen toistaan suoraviivaisempia hyökkäyksiä vaarallisine laukauksineen. Hokille sen sijaan riitti yksi selkeä hyökkäys avausmaalin tekoon. Maalivahti Croce torjui terävän laukauksen, mutta kiekko kimposi patjasta suoraan toisessa aallossa lipuneelle Säkkiselle. Suora laukaisu ja ottelu 0-1. Hermes jatkoi turbulenssiaan Hokin päädyssä ja viritteli mm. ylivoimalla muikeita kuvioita. Juuri tällaisen sähäkän siirtelyn päätteeksi Liljamon vihainen laukaus suhahteli yläkulmissa, mutta videotarkistuksen jälkeen komeaa viritelmää ei todettu maaliksi. Kuin tästä sisuuntuneena punanutut jatkoivat määrätietoista pyöritystään, kunnes vanha kunnon jämäkkä one-timer Rämön toimesta kilahti takanurkkaan tasoittaen ottelun. Loppu erä kuluikin Hermes jäähyilyn merkeissä. Aluksi Jerkko Rämö 2+10 laitataklauksesta ja Topias Liljamo 5+20 selästä taklaamisesta. Jälkimmäiseen todettakoon, että tilanne näytti puhtaalta vahingolta ja Liljamo kantoi syvästi huolta kilpaveljestään tilanteen jälkeen. Onneksi pahempaa ei tapahtunut. Lopulta Hermes selvitti yhteensä seitsemän minuutin jäähyputken ilman takaiskuja.

Toinen näytös alkoi välittömästi Hermeksen hyökkäyspään jäähyllä. Enää ei Hokki haaskannut ylivoimaansa vaan ajassa 21:06 Jiri Parviainen sivalsi yläputken alle johdon 1-2. Seuraavilla minuuteilla näytti jo siltä, että jumalrintojen pelistä oli kadota systemaattisuus, mutta kuinka ollakaan sinnikäs karvaus Hokin päädyssä tuotti maalin. Akseli ulvila rouhi ja lopulta tarjoili maalin tuntumaan liukuneelle Jerry Sammalistolle, joka puolestaan naulasi ”jään nuolijaisen”sisään. Tästä ehti kulua vain minuutti, kunnes jälleen väkevä karvaus muuttui maaliksi. Kalle Matikainen riisti kiekon haltuunsa maalin takaa ja painoi maalin edustalle oikeaan asentoon kiskaisten kiekon verkkoon. Loput erästä peli aaltoili ajoittain sekavasti päädystä toiseen, mutta enempää osumia ei nähty. Kolmanteen erään lähdettiin siis Hermeksen 3-2 johdossa.

Kolmas erä vanheni seitsemän minuuttia, kun Hokki tasoitti lukemat 3-3:een raikkaalla vedolla yläkulmaan. Maalia edelsi tasoitusta enteilevä tunnelma, sillä vieraat olivat ikään kuin himpun verran päättäväisempiä tekemisessään. Hermekselle siunaantui ylivoima heti takaiskumaalin jälkeen, mutta Hokki jatkoi päättäväistä otettaan ja isäntien ylivoiman rakentelu oli tuskaista. Toinen tilaisuus ylivoimalla koitti erän puolessa välissä. Tämä ei tuottanut tulosta, mutta Hermes sai uudelleen juonesta kiinni ja oli hallitseva osapuoli kentällä. Osumia ei syntynyt ja jälleen oli meneminen jatkoerään. Nokka tuhisi jatkoilla vain 29 sekuntia kun päättäväinen Sisu Yliniemi otti jälleen ratkaisijan viitan harteilleen ja sijoitti vahvan soolon päätteeksi kiekon alakulmaan.

Hermeksen pisteistä vastasivat:
1 – 1 #4 Jerkko Rämö (#71 Eero Klintrup, #11 Samu Koskenkorva) YV
2 – 2 #84 Jerry Sammalisto (#53 Akseli Ulvila)
3 – 2 #95 Kalle Matikainen (#17 Juha Rautiainen)
4 – 3 #38 Sisu Yliniemi (#4 Jerkko Rämö)

Maalin suulla #31 Mathieu Croce 12+10+6+0=28