Uutiset

Juhlakauden voitokas kotiavaus – tasainen taisto ratkaistiin tyylikkäin voittolaukauksin ja torjunnoin

Hermes – Keupa HT 3 – 2 VL (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Kuva: Sami Mutka

Juhlakausi käynnistyi Kokkolan Hermeksen kotipyhätössä Kaarlelankadulla ja perinteikkäät jumalrinnat saivat vastaansa lähivastustajansa KeuPa HT:n Keuruulta. Hermeksen sairastupa oli täyttynyt ikävästi juuri kauden avauksen kynnyksellä, joten muutamia avainpelaajia puuttui pelaavasta kokoonpanosta. Kauden avausottelujen tapaan ensimmäiset minuutit sujuivat molemmilta joukkueilta hieman varovasti hapuillen. Molemmat osapuolet onnistuivat paineistamaan toisiaan lähes vuorovedoin sekä kokeilemaan ylivoimaosaamistaan. Keupa HT mukiin menevästä kiekon liikuttelusta huolimatta ei onnistunut omassaan, mutta Hermeksen kieputtelu toi tulosta. Ajassa 8:51 nähtiin pitkästä aikaa Uusikartanon leipoma uuni kun Riku Uusikartano neppasi maalin edestä tilanteeksi 1-0. Ensimmäinen erä päättyi Hermeksen ollessa hallitsevampi joukkue jäällä. Tosin vierailijat saivat omat momentuminsa lähinnä syöttövirheiden ansiosta. Putkien välissä Croce selvisi debyyttierästään mallikkaasti pysäyttäen mm. läpiajon.

Toisessa erässä Hermes jatkoi siihen mihin jäi eli järjesti taajaan pitkiä hyökkäyksiä Keupa HT:n päätyyn. Mutta osat vaihtuivat erän toisella kymmenminuuttisella ja puolestaan Hermes oli pinteessä Keupan paineen alla. Lopulta ajassa 33:15 vieraitten Joni Kuoppala tasoitti puntit 1-1:een. Jännitystä lisäsi Hermeksen jäähy erän kahden viimeisen minuutin ajaksi. Punanutut selvittivät ahdingon ja päätös erään asteltiin tasalukemista.

Kolmannen erän alkajaisiksi Hermes sai ylivoiman, joka hapuilevan alun jälkeen kehkeytyy maaliksi. ”Byyriä” käytiin syynäämässä vielä videotarkistuksessa, sillä kiekko kimposi terävästi maalille ajaneen Uusikartanon vartalosta. Maali hyväksyttiin ja ajassa 42:24 Riku Uusikartano kirjautti illan toisen häkkinsä. Ottelun vauhti pysyi hyvällä tasolla pitkin kolmatta erää ja Keupan kuittaus seurasi reilun kolmen minuutin kuluttua kun Leo Ring pääsi luikertelemaan optimaaliselle maalintekosektorille. Armoton piiska kilahti salaman nopeasti yläkulmaan ja peli jälleen tasan 2-2. Erän viimeisellä puoliskolla molemmat joukkueet saivat perätysten ylivoimansa, joiden vaarallisin tilanne oli Jerkko Rämön yläristikon kilautus Vitolsin maalilla. Keupalle avautui myös rangaistusten jälkeen avoimena ammottava maali, mutta yritys viuhui ohi. Aika kului vääjäämättä loppuun vallattomasti vilkkuneilta digitaaleilta ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoja riehuttiin täydet viisi minuuttia tuloksetta, joten pisteet ratkottiin voittolaukauksin. Hermeksen Croce torjui kuin itse varmuus antautuen vain kerran. Onnistumisia löytyi Hermeksestä kaksin kappalein: Arttu Lausniemen sähäkkä veto etuyläkulmaan ja Sisu Yliniemen ottelun ratkaissut kylmänviileä piiska kilpikäden yli.

Pisteitä varsinaisella peliajalla tekivät:
1 – 0 #15 Riku Uusikartano (#16 Topias Liljamo, #95 Kalle Matikainen) YV
2 – 1 #15 Riku Uusikartano (#38 Sisu Yliniemi, #95 Kalle Matikainen) YV VT

Maalin suulla #31 Mathieu Croce 6+9+5+0=20