Uutiset

Pelaajakatsaus loppukesän sopimuksista

Kokosimme yhteen Kokkolan Hermeksen liikkeet pelaajasopimusrintamalla juhannuksesta tähän päivään. Hankintoja kommentoi urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen.Jumalrintojen joukkueen rakentaminen alkoi jo hyvissä ajoin kauden jälkeen ja viime kevään sekä alkukesän hankinnoista uutisoimme aiemmin

Tuttu pelaaja jatkaa Hermeksen puolustuksessa

Kokkolan Hermes jatkaa sopimusrintamalla tiedottamista ja tällä kertaa vuoron saa puolustuspää. Jatkopaperin allekirjoitti hyvin ottein viimekaudella esiintynyt Ernests Osenieks. Loukkaantumisten varjostaman alkukauden väistyttyä latvialaispuolustaja otti paikkansa punanutuissa kirjauttaen runkosarjassa plusmiinus tilastoon +8. Pudotuspeleissä Osenieks uurasti kuuteen otteluun tehot 1+4=5 plusmiinusten ollessa +5. Hermeksen urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen on innoissaan:

“Ernestsin jatko meillä oli äärimmäisen hieno asia. Hän on todella iso tekijä ensi kauden joukkueessamme. Kyseessä on isokoinen yleispuolustaja, jolta löytyy roppakaupalla kiekollista osaamista. Alkukauden loukkaantumiset selätettyään hänen pelinsä kehittyi nousujohteisesti ja lopulta Playoffseissa hänen todellinen tasonsa näyttäytyi. Huippupakki Mestikseen! Toivotamme Osen lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme.”

Juhannus toi kaksi huipputärkeää sopimusta

Hermeksen puolustus vahvistui merkittävästi juhannuksen aikana, sillä “Triplanelonen” eli puolustuskaksikko Aapo Aho (#44) ja Jerkko Rämö (#4) solmivat jatkosopimuksen ensi kaudelle. Pisteitä ja postiivisia plus-miinus-tilastoja takoneet puolustajat säväyttivät kannattajia eritoten asenteellaan ja taiturimaisilla otteillaan. Jumalrintojen toimistolla “sainauksista” riemuitaan varauksetta:

“Saimme sorvattua kaksi huippukovaa ja tärkeää sopimusta! Nämä “veljekset” ovat kiekollisessa pelissään sarjan eliittiä ja kaiken lisäksi pukukopin kiistattomia hengenluojia. Olen todella tyytyväinen pitkien neuvottelujen jälkeen, että Rane ja Jeke päättivät jäädä viihdyttämään kokkolaista yleisöä ja samalla koko Mestiksen kiekkokansaa!” urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen kommentoi.

“Näiden sopimusten jälkeen etsimme vielä 1-2 varteenotettavaa puolustajaa ja hyökkääjää, jonka jälkeen joukkue on valmis aloittamaan Elokuussa jääharjoittelun” Vehmanen valottaa tulevaa.

sopimuksia kesälomien kunniaksi – Hermekseen kansainvälisiä vahvistuksia

Kokkolan Hermeksen joukkue alkaa näyttää kokonaiselta kun Thomakset Moreno ja Galimberti astuvat vielä ruotuun. Kyseessä on kaksi pelaajaa Sveitsistä ja Italiasta. UTJ Petri Vehmanen lausui muutaman sanan värväyksistä:

“Thomas tulee Svetsin mestariseura Geneve-Serveten U-20 joukkueesta. Hän on hyvä yleispuolustaja, joka omaa myös hyvät kiekolliset taidot. Puolustajaksi hän on ollut todella tehokas pelaamillaan kausilla, joten edellä mainittujen ominaisuuksien ohella voimme odottaa pisteitäkin. Accueillir (Tervetuloa) Thomas Hermekseen!” Vehmanen toivottaa.

“Hyökkääjä Galimberti on pelannut kaksi viimeistä kauttaan Lahden Pelicansin organisaatiossa. Hän on taitava kiekollinen ja luisteluvoimainen hyökkääjä, joka pystyy varmasti auttamaan joukkuetta monessa roolissa. Benvenuto Thomas!” Vehmanen päättää.

Tuttu työmyyrä nähdään myös tulevalla kaudella Kaarlelankadun pyhätössä

Viime talvena paluun punanuttuun tehnyt Arttu Lausniemi solmi sopimuksen, joka kattoi loppukauden 2022-23 sekä tulevan kauden 2023-24.

“Tuttuna pelaajana edellisiltä kausilta sorvasimme viime talvena kerralla 1,5 kautisen sopparin, sillä tiesimme tarkkaan mitä Arttu tuo joukkueeseemme. Hänen kaltaisensa taitava ja liikkuva sentteri on jämäkkä palanen hyökkäyksemme runkoa. Tämän lisäksi huipputyyppinä Arttu on olennainen osa pukukoppiamme.” UTJ Vehmanen kertaa.

Kaksi uutta sopimusta sekä tryout-kokelas

Kokkolassa nähdään ensi syksynä tuttu nimi viime kaudelta sekä kaksi lähipiirissään Hermes-kytkyjä omaavaa peluria. Urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen valotti tuoreita hankintoja:

“Iloksemme voimme kertoa, että Eemeli Ylitalo allekirjoitti jatkosopimuksen kanssamme! Tämä todellinen joukkuepelaaja on loistava yleispuolustaja, joka sovittautuu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Erittäin tärkeä lisä pukukoppiimme. Tervetuloa Ylli!”

”Keskushyökkääjä Riku Uusikartano liittyy vahvuuteemme yksivuotisella sopimuksella. Hän on taitava kahden suunnan sentteri, joka omaa huikean potentiaalin. Lisäksi Rikusta tulee toisen polven hermesläinen, sillä hänen isänsä Aki ihastutti kokkolalaista kiekkokansaa 1990-luvun lopun huippukausien luottopelaajana.” Vehmanen kertoo.

“Solmimme mielenkiintoisen tryout -sopimuksen, sillä Aki-Petteri Antti-Roiko vetää tähtinutun ylleen. Kyseessä on nälkäinen ja taitava hyökkääjä, jonka viime kauden sotki lähes vuoden kestänyt loukkaantuminen. A-P palaa nyt halusta hypätä askiin ja näyttää kyntensä. Sukunimi kuulostaa kokkolalaisille tutulta, sillä hänen kaksoisveljensä viiletti viime kaudella Hermeksessä.” Vehmanen kuvailee.