Uutiset

Hermes kunnioittaa poisnukkuneita sankareitaan

Vesa Kartsalo (1947–2023)

Hermeksessä 1960-luvulla 5 kautta pelannut Vesa ́Vessu ́ Kartsalo on siirtynyt tuonilmaisiin.Vesa Kartsalo oli Ykspihlajan luonnonjäiden kasvatti ja nousi Kokkolan Yhteislyseon oppikoulu-cup jääkiekkojoukkueen kautta Hermeksen edustusjoukkueeseen jo kaudeksi 1964-65 ja oli ykkös-maalivahtina nostamassa Hermestä SM-sarjaan kaudeksi 1966-67.

Syvimmät osanotot omaisille ja läheisille.

Matti Välikangas (1945–2023)

Numero yhdeksän on poissa. Saimme suru-uutisen, että yksi Hermes ikoni Matti ”Värkä” Välikangas on vaikean sairauden murtamana nukkunut pois. Matti Välikankaan pitkään jatkunut tarina Hermeksessä alkoi jo 60-luvun alkupuolella junioreissa. Ensi esiintymisen edustusjoukkueessa Värkä teki kaudella 1963-64 ja hän pelasi kokonaista 17 kautta edustusjoukkueessa, tehden 173 ottelussa pisteitä 123 +87 = 210. Maalintekijän vainusta kertoo Matin oma kommentti jäähdyttelyvaiheessa Tar Boilers ́issa, kun joku ihmetteli Matin laukauksen jälkeen että minne se kiekko häipyi – Matin vastaus oli; ”siellä se on tavannut ylähyllyllä olla”

Pelaaja-uransa lisäksi hän toimi lisäksi ansiokkaasti pelaaja-valmentajana sekä edustuksessa, että junioripuolella.
Mittavan pelaaja- ja valmentajauransa jälkeen Matti jatkoi edelleen vuosia Hermes Oldies ja Tar Boilers ikämiesryhmissä, edelleen itseoikeutetusti numerolla 9! Matilla oli tapana näyttää selkeästi mailalla naputtaen, että syöttö lapaan jos ei se tullut!

Jalkapallossa Matti kuului KPS miehistöön. Kouluvuosina hän edusti Oppikoulu-cupeissa Kokkolan Yhteislyseota jääkiekossa ja jalkapallossa. Purjehdus ja merellä olo kuului myös Matin harrastuksiin sekä puosuna Erkki ”Pönkä” Aholan venekunnassa Hai-luokassa, että myöhemmin omalla H- veneellään. Kokkolaan rantautui 80-luvun alussa purjelautailu buumi ja Värkä oli näillä vesillä siinäkin parasta A-luokkaa. Suuri joukko meitä Värkän kanssa pelanneita ja valmennuksessa olleita kavereita ja ystäviä jää kaipaamaan tätä hienoa persoonaa ja Hermes numeroa 9!

Syvimmät osanotot omaisille ja läheisille.