Uutiset

PLAYOFFS PUOLIVÄLIERÄT: PELI 6 – ennennäkemätön taisto päättyi tappioon jatkoerässä

Kiekko-Pojat – Hermes 3–2 (2-0, 0-0, 0-2, 0-0, 1-0)

Tulisen puolivälieräsarjan kuudes ottelu pelattiin Joensuussa ja ei enempää, eikä vähempää, sarja oli katkolla Hermekselle. Ensimmäisessä erä alkoi isäntien maalilla vain vajaan minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälissä Juha Rautiaisen koukkaamisesta tuomittiin rangaistuslaukaus, joka Kokko torppasi. Lopulta Nikita Mateikon väkivaltaisuus rangaistus kostautui Kiekko-Poikien ylivoimamaalilla ajassa 15:24. Toiseen erään siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johtoasemista. Toisessa erässä Hermes otti yhteensä yhdeksän minuuttia jäähyjä tapettavakseen, joista selvittiin ilman takaiskuja. Kolmas erä kului loppuun loppuun saakka ilman minkäänlaisia tilastomerkintöjä.

Hermes ei antanut tuumaakaan periksi vaan hyödynsi armotta ylivoimansa ottelun loppuhetkillä. Ajassa 57:31 Topias Liljamo niittasi tarkasti pienestä raosta kavennuksen 2-1:een. Aika alkoi kulua vääjäämättä loppuun Hermeksen yrittäessä vielä tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Kunnes puolustaja ”Rane” Ahola toi kiekon Kiekko-Poikien puolustusalueelle ja vippasi kiekon korkeassa kaaressa maalia kohti. Kuinka ollakkaan maalivahti Ahopelto jonglööräsi lätyn oman maalinsa perukoille ja tasoitus oli tosiasia. Trilleri eteni siis jatkoajalle ja kaikki oli jälleen mahdollista.

Ensimmäisessä jatkoerässä Hermes loi nipun lähes varmoja maalipaikkoja, mutta isäntien maalivahti Ahopellon huikaisevat torjunnat pitivät Kiekko-Pojat pelissä. Jumalrinnat saivat pyöriteltäväkseen kaksi ylivoimaa onnistumatta maalinteossa. Toinen jatkoerä tuo välittömästi tullessaan rangaistuksen Hermekselle, jonka tähtinutut kuitenkin selvittivät. Molemmat loivat todella vaarallisia tilanteita pitkin erää, päädystä päätyyn, mutta ajassa 85:56 onnistui Kiekko-Poikien hyökkäys päätyen maaliin. Näin paketoutui Kokkolan Hermeksen kausi 2022-23 kuudenteen puolivälieräotteluun. Unelma jatkosta kaatui, mutta se kaatui saappaat jalassa. Hermes järjesti ennennäkemättömän taistelun ja pelasi loistavan kauden