Uutiset

PLAYOFFS PUOLIVÄLIERÄT: PELI 5 – Tulinen taisto kääntyi Kiekko-pojille

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes – Kiekko-Pojat 2 – 4 (0-1, 1-1, 1-2)

Pudotuspelien puolivälierät olivat edenneet viidenteen otteluun otteluvoittojen ollessa tasan 2-2. Ensimmäisessä erässä vieraat olivat ahnaasti kiinni kiekossa, mutta Hermes sai luotua terävillä vastahyökkäyksillä mainioita maalintekopaikkoja. Parikin kertaa Hermes-sotureille ammotti tyhjä verkko, mutta laukaukset viuhuivat ohi. Eräs Kiekko-Poikien paineistuksista päätyi kuitenkin maaliin. Ruuhkaan sipaistu kiekko löysi tiensä maaliin ajassa 13:19. Toinen erä sai alkaa vieraitten niukalla johdolla 0-1.

Toiseen erään luisteli sähköinen Hermes ja paine jämähti tiiviisti Kiekko-Poika -päätyyn. Kiihkeät tapahtumat poikivat jäähyn vieraitten Timotei Sillelle ja Hermes pääsi virittelemään ylivoimakuvioitaan. Rangaistuksen kärsijä ehti istahtaa penkille reiluksi minuutiksi, kun Jerkko Rämö koetteli jälleen maalikehikon hitsauksia ja tulitti laserin tarkan laukauksen yläkulmaan. Ajassa 25:57 tulos tasan 1-1. Seuraavan kerran verkossa soi, mutta tällä kertaa Hermeksen Niklas Kokon takana. Asialla Kiekko-Poikien ulkomaalaisvahvistustandem Sille-Kusy. Denis Kusy löysi ahdistettunakin Sillen poikkisyötöllä maalin tuntumasta, joka laukoi suoraan syötöstä lukemiksi 1-2.

Kolmas erä alkoi vieraitten ylivoimalla, jonka Hermes selvitti. Tosin joensuulaisten paine jäi elämään erän kuluessa, mutta vähitellen isännät alkoivat saada juonesta kiinni. Kunnes Oskari Kalajanniska puikkelehti puolustuksen läpi syöttäen soolonsa päätteeksi takaviistoon suoraan Lohisalon teippiin, joka tälläsi tasoituksen ajassa 44:26. Iloa kesti lähes tasan minuutti, kun Kiekko-Poikien Sille irtosi läpiajoon siirtäen vieraat jälleen johtoon. Hermes haki ahnaasti tasoitusta viimeisille minuuteilleen saakka, mutta aika auttamattomasti loppui kellosta Kusyn vielä nepatessa tyhjiin ottelulle sinetin. Joensuun Kiekko-Pojat nousivat ottelusarjassa 2-3 johtoon.