Uutiset

PLAYOFFS PUOLIVÄLIERÄT: PELI 4 – Puntit tasoihin joensuussa

Kiekko-Pojat – Hermes 2 – 4 (1-3, 0-0, 1-1)

Playoffs -junan seuraava pysäkki sijaitsi Joensuussa ja käsillä oli puolivälierien neljäs peli. Voitot olivat 1-2 Kiekko-Pojille eli tarvetta sarjan tasoittamiseksi oli ilmassa. Ottelu alkaa kylmällä sangollisella kauluksesta kun ensimmäisen minuutin kohdalla isännät aloittivat maalin teon. Tämän jälkeen Hermekselle tarjottiin tasoitusta kahden perättäisen ylivoiman muodossa. Ensimmäinen mahdollisuus jäi käyttämättä, mutta toisessa tuli onnistuminen. Liukkaasti pyörinyt ylivoima poikii laukauksen ja torjunnan paluukiekon poimi Topias Liljamo nepaten ottelun tasoihin ajassa 04:01. Sitten alkoi oululaisnuorukaisten näytös. Aluksi ajassa 09:56 Joonas Lohisalo purjehti omalta alueeltaan neljän Kiekko-Pojan läpi ampuen lopulta kiekon ohi Ahopellon. Toisen kerran silmän ruokaa tarjosi Sisu Yliniemi: Hermeksen rynnistys päätyi Kiekko-Poikien päätyyn. Yliniemi luisteli rännikiekkoa vastaan napaten sen siniviivan tuntumassa ja luikerteli kädet vatkaten laitaa pitkin kurvaten aina maalille saakka sijoittaen lätyn lopulta uuniin. Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 1-3.

Toinen erä kulki pitkälle Kiekko-Poikien hallitessa kiekkoa ja paineistaessa rajusti. Niklas Kokko pelasti tukun kavennuspaikkoja ja erän loppua kohden Hermes puolestaan kunnostautui omassa hyökkäyspäässään. Puolin ja toisin hieman telineissä vietetyn toisen erän ainoaksi pöytäkirjamerkinnäksi kirjataan Sampo Paulaharjun jäähy pelin viivyttämisestä – kiekko tosin näytti enemmän tai vähemmän kimpoavan Paulaharjusta yli reunuksen.

Kolmas erä siis alkoi kotijoukkueen ylivoimalla, joka päätyikin välittömästi onnistuneesti Taskulan toimesta ja lukemat kaventuivat 2-3:een. Pelikellossa 44:40 ja jumalrinnoille urkenee sauma kääntää pelin kulkua. Kiekko-Pojat ottavat rangaistukset poikineen kampituksesta ja korkeasta mailasta, yhteensä kuusi minuuttia. Ensimmäistä kakkua kului viisi sekuntia kun Oskari Kalajanniska repi kammottavan rannelaukauksen suoraan yläristikkoon. Hermes ei pystynyt hyödyntämään muhevaa ylivoimaa enempää ja peliä jatkettiin lukemissa 2-4. Kiekko-Pojat ottivat maalivahti Ahopellon penkille ajassa 56:38 yrittäen kavennusosumaa. Jottei jännitysnäytelmää olisi tarpeeksi Hermeksen Osenieks saa vielä viimeisiksi minuuteiksi rangaistuksen. Hermes taisteli hallitusti ahdinkonsa ja ottelusarjan puntit tasoittuivat Joensuun illassa.