Uutiset

PLayoffs puolivälierät: Peli 3 – vieraitten maalivahtipeli ratkaisi

Kuva: Sami Mutka

Hermes – Kiekko-Pojat 1–4 (0-2, 1-1, 0-0)

Metsiksen Playoffsit jyskyttävät täydellä teholla ja tiistai-iltana oli vuorossa Kokkolan Hermeksen sekä Joensuun Kiekko-Poikien välisen sarjan kolmas ottelu. Hermes sai välittömästi ensimmäisestä hyökkäyksessään toimintaa joensuulaisten maalille eli joukkueen lataus oli sähköinen. Kiekko-Pojat siirtyivät johtoon ajassa 08:31 tarkalla ohjurilla ja peli 0-1. Peli raivosi rapeat seitsemän minuuttia kunnes vieraat lisäsivät johtoaan 0-2:een. Heti tämän jälkeen Juuso Nykänen tuomittiin polvitaklauksesta 20+5 minuutin rangaistukseen ja vieraille tarjoutui mahdollisuus vankistaa johtoaan. Hermes kuitenkin pelasi varsin taistelevaa alivoimaa ja harvat olivat ne hetket, jolloin joensuulaisten ylivoima kunnolla pyöri. Ajoittain Hermes jopa piti kiekkoa JoKP-päädyssä ja Aleksi Antti-Roiko oli veivata maalinkin, mutta ensimmäisen erän hahmo oli eittämättä maalivahti Ahopelto loisto torjunnoillaan. Rangaistusta jäi kärsittäväksi minuutin verran toiseen erään.

Toinen erä alkaa Hermeksen selvittäen mallikkaasti koko viisi minuuttisen alivoimansa. Ote vaihtui joukkueelta toiselle ja viisi minuuttia ennen loppua Joensuun Taskula naulasi taululle 0-3. Hermes sai valoa tunnelin päähän kun 12 sekuntia ennen loppua Topias Liljamo polkaisi Ernests Osenieksin ruokkimana vihaisesti läpi ja sijoitti tylysti alakulmaan kavennuksen 1-3. Kolmannen erän alkuun Hermes hyökyi päättäväisesti hyökkäyspäähänsä, mutta pystyi ainoastaan kilistiämään tolppaa. Kiekko-Poikien maalin suulla Ahopelto oli ohittamaton. Kunnes Hermeksen nelosketju runnoi Limman esityöstä lätyn maaliin, mutta maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Loppua kohti Jumalrinnat loivat painetta kasvavassa määrin. Hermes yritti loppuviimeksi vielä ilman maalivahtia. Vieraat onnistuivat vielä viimeisillä sekunneilla laittamaan kiekon tyhjään maalin ja siten paketoimaan ottelun. Hermes taipui tällä kertaa, mutta seuraava mahdollisuus häämöttääkin jo torstaina.