Uutiset

Pisteet jäivät kajaaniin

Hokki – Hermes 5 – 3 (1-1, 3-2, 1-0)

Keskiviikkona Hermes matkusti Kainuuseen kohtaamaan Kajaanin Hokin. Maalinteon aloitti kotijoukkue ajassa 04:09 Oskari Siikin toimesta. Tästä viisi minuuttia ja Hermeksen kärppälaina Joonas Lohisalo täräytti ensimmäisen maalinsa miesten sarjassa tasoittaen ottelun 1-1:een. Ensimmäinen erä oli muutoin Hermeksen tulitusta, mutta Alex Mäkelä kesti ja maaleja ei nähty.

Toinen erä alkoikin sitten pahimmalla mahdollisella tavalla. Hokin Siiki päästettiin jälleen peippailemaan Hermeksen maalin edustalle, mutta Tamminen otti tuplatorjunnan ajautuen maalin sivustalle. Kiekko palautui Hokin haltuun vastakkaiselle kulmalle ja sieltä Tamminen ei enää yltänyt maalia estämään vaan samalla venäytti paikkojaan siten, että joutui poistumaan näyttämöltä tehden tilaa Jesse Haukalle. Kylmiltään maalille joutunut Haukka joutui antautumaan ensimmäisessä tilanteessa kun Hokki latasi taululle lukemat 3-1. Tuo musta hetki lamaannutti Hermeksen hetkeksi, mutta vaihto vaihdolta jumalrinnat paransivat otteitaan ja pääsivät pelin syrjään kiinni. Hermes uurasti, laukoi ja tappoi jäähyn, mutta maalin teki Hokki. Ajassa 30:39 Hokin Forsberg lisäsi tarkalla laukauksella johdon 4-1. Etsikkoaika näytti näivettyvän, mutta ajassa 36:11 Hermes hyödynsi ylivoimansa ja Topias Liljamo neppasi maalin edestä kavennuksen 4-2. Kiekkojumalat eivät jättäneet nousuaan sikseen vaan jatkoivat ahnasta hyökkäämistä, kunnes se palkittiin ajassa 37:33. Ketju Peterek-Lausniemi-Nykänen paineisti vahvasti napaten Hokki-puolustuksen kadottamat kiekot. Maalivahti Mäkelä torjui Peterekin vedon, mutta Juuso Nykänen napautti paluukiekon verkkoon ja Hermes vahvasti pelissä mukana.

Kolmannessa erässä Hermes esiintyi erittäin sähäkkänä, mutta tasoitusmaali ei ottanut syntyäkseen. Hermes haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Hokin Mattila vippasi loppulukemiksi 5-3.

Pisteitä Kajaanissa tekivät:
1 – 1 #84 Joonas Lohisalo (#77 Sisu Yliniemi, #5 Tony Tuupanen)
4 – 2 #16 Topias Liljamo (#19 Oskari Kalajanniska, #11 Samu Koskenkorva) YV
4 – 3 #13 Juuso Nykänen (#20 Arttu Lausniemi, #95 Jonas Peterek)

Tolppien välissä:

90 Kristian Tamminen 6+2+0=8, #98 Jesse Haukka 0+11+7=18(pois: 56:26-)