Uutiset

Tiivis esitys turussa – Hermes saalisti kolme pistettä

Tuto Hockey – Hermes 1–4 (0-1, 1-2, 0-1)

Kokkolan Hermes purjehti lauantain muskavoiton jälkeen vierasmittelöön Turkuun kohtaamaan TuTo Hockeyn. Jumalrintojen vankistettu asema suoraan pudotuspelipaikkaan kaipasi vahvistusta ja TuTo ei ole ollut helppo vastus tällä kaudella. Ensimmäisessä erässä Hermes selvitti kolme alivoimaa tiiviillä nelikolla sekä Tammisen oivallisilla torjunnoilla. Hermes puolestaan sai kaksi ylivoimaa jauhettavakseen ja onnistui jälkimmäisessään hienon kuvion päätteeksi ajassa 19:41. Tuttu ja harjoiteltu kuvio, jossa nopeilla siirroilla kulmasta kiekko ruokitaan keskelle alivoimanelikkoa ”centerin” lapaan. Tällä kertaa järjestelijöinä toimivat Kalajanniska-Liljamo -akseli ja maalaajana toimi Eppu Karuvaara.

Toisessa erässä Hermes onnistui luomaan hallittuja pitkiä hyökkäyksiä turkulaispäätyyn huomattavasti hanakammin kuin isännät omaan hyökkäyspäätyynsä. TuTon harvat hyökkäykset sen sijaan käynnistyivät nuhaisesti ja paitsiovihellyksiä tuli taajaan. Hermes pääsi jälleen ylivoimalle ja kylmäävän tehokas ”tripla-nelos” -pakkipari Ahola-Rämö viimeistelivät lukemat 0-2:een. Ahola syötti ja Rämö naulasi one-timerin vastustamattomasti verkkoon. TuTo Hockeyn nopea kuitti seurasi vain reilun parinkymmenen sekunnin jälkeen Leevi Lembergin toimesta. Vajaata kahta minuuttia ennen loppusummeria Hermes jälleen ylivoimaille, joka päätyi jälleen maaliin. Peli ajautui pieneksi maalin tuntumassa, kunnes Kalajanniska neppasi kauniin karamellin Antti-Roikon lapaan, joka siirsi erehtymättömästi lukemiksi 1-3.

Kolmatta erää pelattiin suhteellisen tasaväkisin ottein reilusti yli puolenvälin, kunnes isännät saivat ylivoiman. Hermes kuitenkin selvitti alivoimansa luvalla sanoen leikiten, jopa kiekotellen keskenään. Tuto veti maalivahtinsa aitioon kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta jo 27 sekunnin kuluttua Jonas Peterek otti kiekon haltuun ja vippasi sen omalta puolustusalueeltaan tyhjään maaliin. Tiivis ja työteliäs esitys sekä Tammisen varmuus maalilla tuovat Keski-pohjanmaan kiekkojumalille täydet kolme pistettä.

0 – 1 #39 Eppu Karuvaara (#19 Oskari Kalajanniska, #16 Topias Liljamo) YV
0 – 2 #4 Jerkko Rämö (#44 Aapo Ahola) YV
1 – 3 #88 Aleksi Antti-Roiko (#19 Oskari Kalajanniska, #16 Topias Liljamo) YV
1 – 4 #95 Jonas Peterek (#22 Eemeli Ylitalo) TM

Maalissa #90 Kristian Tamminen 11+7+8=26