Uutiset

Kiihkeä kiekkoilta pyhätössä ei tuonut pisteitä

Kuva: Sami Mutka

Hermes – Kiekko-pojat 2–4 (1-0, 0-2, 1-2)

Erikoisilta Kaarlelan kadun pyhätössä ja vastassa Joensuun Kiekko-Pojat. Ensimmäiseen erään luisteli tarmokas Hermes ja vajaan kolmen minuutin kuluttua kiekko oli joensuulaisten maalissa. Aho ja Rämön tehdessä esityön viimeisteli Topias Liljamo maalin edustalta jumalrinnat 1-0 johtoon. Toisessa erässä vieraat pääsivät niskan päälle. Ajassa 23:29 Jani Taskula tasoitti ottelun Tammisen rebound -kiekosta vahvan painostuksen päätteeksi. Kiekko-Poikien toinen syntyi kolmea minuuttia myöhemmin kun kesken pitkän hyökkäyksen Hattunen riisti kiekon siniviivalta karaten läpiajoon. Toisen erän loppu sujui tasaisemmin todellisen taistelukiekon merkeissä. Hermes rakensi tukun vaarallisia tilanteita, mutta niitä ei maaleilla palkittu.

Kolmas erä alkoikin kylmällä suihkulla kun kolmenkymmenen sekunnin pelin jälkeen Kiekko-Pojat tekivät tilanteeksi 1-3. Johtoasemassa pelaaminen onnistui Kiekko-Pojilta täydellisesti ja Hermes ei kyennyt pitämään kiekkoa hyökkäyspäädyssään kovinkaan pitkään. Hermes haki kavennusta jo ajassa 56:10 kun maalivahti Tamminen luisteli penkille. Tämä kantoi hedelmää kun ”Rane” Ahola tälläsi kavennuksen ajassa 57:36. Viimeisillä minuuteilla Tamminen uudelleen ulos ja Hermes kuudella miehellä tasoitusta hakemaan. Lopulta joensuulaiset saivat kiekon tyhjiin ja pisteet jäivät tällä kertaa ottamatta.

Pisteille pyhtön illassa:
1 – 0 #16 Topias Liljamo (#4 Jerkko Rämö, #44 Aapo Ahola)
2 – 3 #44 Aapo Ahola (#39 Eppu Karuvaara, #16 Topias Liljamo) IM

Maalin suulla #90 Kristian Tamminen 10+12+2=24
(pois: 56:10-57:36, 58:11-59:53)