Uutiset

Kiihkeä kamppailu Iisalmessa päättyi jatkoaikatappioon

IPK–Hermes 4–3 JA (0-1, 0-0, 3-2, 1-0)

Keski-Pohjanmaan kiekkojumalat matkustivat ”Olvin maalle” eli Iisalmen Peli–Karhujen luolaan Kankaan monttuun. Hermeksellä oli takanaan kova kahden ottelun koitos Latvian HK Zemgalea vastaan, joissa latvialaiset onnistuivat hankkimaan Hermeksen kustannuksella yhteensä kolme pistettä. IPK:lla puolestaan alla yksi tappio, niinikään Zemgalea vastaan, ja yksi selvä voitto Peliitoista. Ensimmäinen erä eteni sähäkästi ja molemmilla osapuolilla näytti olevan hyvä lataus illan otteluun. Hermes jyräsi voimakkaasti IPK:n kulmassa eikä päästänyt kiekkoa siniviivan yli. Lopulta ajassa 07:45 Jonas Peterek kikkaili tiensä kolmen IPK -pelaajan läpi aina maalin eteen, jossa tsekkitaiturin rysty puhui ja Hermes johtoon 0-1.

Toinen erä oli sähäkkää katsottavaa aina 28. minuutille saakka, kunnes IPK:n Karppinen taklasi Ylitaloa 5+20 -minuuttisen arvoisesti. Tätä tilaisuutta ei Hermes kyennyt hyödyntämään. Pelin Intensiteetti ei kyykännyt missään vaiheessa ja välillä sekä katsojilla että kameralla oli vaikeuksia pysyä kiekon perässä. Erän loppuun Jerkko Rämö passitettiin kahden minuutin istunnolle kampituksesta ja iisalmelaiset saivat puolestaan kavennusmahdollisuuden. Toisessa erässä ei maaleja nähty, joten kolmannen erän alkuun jäi noin minuutiksi jännitettävää isäntien ylivoiman johdosta.

IPK ei onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään, mutta vajaan kolmen minuutin kuluttua IPK:n Korhonen roiskaisi nollakulmasta kiekon ohi Tammisen ja tilanne tasan 1-1. Tästä kaksi minuuttia ja Hermeksen neloskenttä runoi lätyn IPK:n pömpeliin. Maali hyväksyttiin pitkän videotarkastelun jälkeen ja kirjattiin Janne Riihimäelle. Ottelun kamppaileva ote säilyi vääjäämättömästi ja ajassa 52:21 Juha Rautiainen kuskasi kiekon omalta alueeltaan hyökkäyspäähän saakka ja jakeli viivaan Aholalle. ”Rane” tälläsi ns. vastapalloon kiekon alakulmasta maaliin. Eipä aikaakaan kun kuitti seurasi n. 30 sekuntia myöhemmin: Sama mies asialla kuin isäntien ensimmäisessä ja sama paikka, etu-yläkulma. Niin vain IPK oli päättänyt tasoittaa ottelun ja onnistui siinä ajassa 56:22. Ottelu eteni jatkoajalle ja IPK:n Cotton näytteli näyttävästi kaatumisen, jonka tuomaristo osti. Kotijoukkue onnistui ylivoimassaan ja jumalrinnat saivat karvaasti mukaansa yhden sarjapisteen.

Pisteitä Iisalmen illassa saalistivat:
0 – 1 #95 Jonas Peterek (#5 Tony Tuupanen)
1 – 2 #46 Janne Riihimäki (#24 Henri Limma, #44 Aapo Ahola) VT
1 – 3 #44 Aapo Ahola (#17 Juha Rautiainen, #53 Kasper Mäenpää)

Tolppien välissä #90 Kristian Tamminen 8+14+14+0=36