Uutiset

HK Zemgale jälleen sitkeä pala – lopulta Hermekselle jatkoaikavoitto

Kuva: Sami Mutka

Hermes – HK Zemgale 2–1 ja (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Historiallisen back tao back -sarjan toinen ottelu pelattiin lauantaina ja ensimmäisessä erässä jäälle luisteli hyvällä asenteella varustettu Hermes. Erä päättyi maalittomana siitä huolimatta, että laukaisuaktiiviisuus meni kotijoukkueelle musertavin lukemin. Hermes laukoi erässä 22 kertaa kun vastaavasti Zemgale lähetti kiekon maalin suuntaan neljä kertaa. Toisessa erässä Hermes paineisti miltei koko erän vierailijoiden saadessa vain satunnaisia hyökkäyksiä Tammisen maalille. Zemgale teki ensimmäisen ottelun ensimmäisen maalin ajassa 37:43. Tamminen koppasi kiekon sähäkässä tilanteessa maalin alakulmasta ja videotarkistuksessa tuomaristo katsoi räpylän olleen maaliviivan yli.

Hermes löi koko kolmannen erän päätään latvialais-seinään. Zemgalen aktiivistakin aktiivisempi mailahäirintä blokkeineen imi kaiken tilan pois kaukalosta ja viimeistelyn hoiti maalivahti Cimermanis varmoilla torjunnoillaan. Vihoviimein Hermes sai väellä ja voimalla aikaiseksi ylivoimamaalin ajassa 55:02, jota sitäkin tarkasteltiin videolta, mutta lopulta tuomarin käsi sojotti keskiympyrään ja tilanne tasan 1-1. Maali merkittiin ”Rane” Aholalle, joka toimitti lätyn maalin edustan kuhinaan. Samainen mies myös lupasi ”ruskean maalin” jos ei muu auta ja se sana piti. Lisää maaleja ei varsinaisella peliajalla näkynyt, joten edessä oli jälleen jatkoaika. Jatkoja tanssittiin vain puolitoista minuuttia kun Oskari Kalajanniska kiskaisi Cimermanisin puikoista kaksi pistettä Kokkolaan. Muutoin vieraitten kulmakivenä esiintyneelle maalivahdille (36 torjuntaa) sattui ottelun ainoa ”stiplu” karvaimpaan mahdolliseen aikaan, sillä kiekko lirahti suhteellisen helposti sisään.

Pisteitä ottelussa:
1 – 1 #44 Aapo Ahola (#88 Aleksi Antti-Roiko, #19 Oskari Kalajanniska) YV VT
2 – 1 #19 Oskari Kalajanniska (#4 Jerkko Rämö, #16 Topias Liljamo) VM

Maalinsuulla #90 Kristian Tamminen 3+6+4+0=13