Uutiset

Hermes kuittasi kalavelkansa Vantaalla – Lohet perattiin selvin lukemin

Kiekko-Vantaa – Hermes 1–4 (0-1, 0-2, 1-1)

Kokkolan Hermes jälleen tien päällä ja etelän turneen ensimmäinen pysäkki Vantaan Tikkurilan jäähalli, Kiekko-Vantaan kotiluola. Hermes onnistui luomaan enemmän tilanteita lähes katkoitta puoliväliin saakka edenneessä ensimmäisessä erässä. Hyvän rynnistyksen päätteeksi Jonas Peterek pääsi jakelemaan viivaan ja tasan ajassa 10:00 Eemeli Ylitalo tykitti sydämensä kyllyydestä ääntä nopemman kudin verkkoon. Hermes loi maalipaikkoja selvästi pirteämmin kuin isännät, mutta vantaalaisten maalinsuulla Samuli Tervo onnistui pitämään lukemat kurissa. Nämä lukemat säilyivät erän loppuun ja toiseen erään lähdettiin jumalrintojen yhden maalin johtoasemassa.

Toinen erä alkoi varsin hyvin pyörivällä ylivoimapelillä, mutta veskari Tervo nousi jälleen Vantaan kannattelijaksi. Hermes sai toistamiseen ylivoiman kun Vantaan Maansaari passitettiin boksiin kampituksesta. Tällä kertaa kiekkojumalat eivät tyytyneet esittämään näyttävää pyöritystä vaan tälläsivät sumeilematta viiden sekunnin ylivoimapelin jälkeen kiekon uuniin. Aapo Ahola tarjoili ja Jerkko Rämö kajautti suoraan syötöstä taululle 0-2. Peli eteni ja Hermes puolusti tiiviisti sekä jatkoi potentiaalisten maalipaikkojen luomista. Neljä minuuttia edellisestä ja Hermes lisäsi johtoaan. Topias Liljamo toi taitavasti suojaten kiekon K-Vantaan päätyyn, jossa se syöteltiin viivaan. Samu Koskenkorva ampui vihaisesti kohti Tervoa, joka torjui kiekon eteensä. Aleksi Antti-Roiko oli hereillä maalin edessä lapa vapaana ja neppasi lukemiksi 0-3. Erän loppuun järjestyi vielä ylimääräistä jännitystä kun Osenieks nosti kiekon laidan yli jäähyn arvoisesti. Tuo jäähy jo oli melkein jo tapettu kun edessä oli toinen Hermes -istunto. Maaleilta säästyttiin, mutta kolmas erä oli aloitettava Vantaan ylivoimapelillä.

Hermes selvitti hankkimansa ”kakut” kunnialla ja viimeinen erä ei alkanut kylmällä suihkulla. Hermes jatkoi erittäin kurinalaista puolustuspeliään, johon vantaalaisten hyökkäyksen kerta toisensa jälkeen kilpistyivät. Tosin pitkien hyökkäysten rakentelu sekä pelin kääntäminen onnistui tähtinutuilta myös mainiosti. Tämä johti neljänteen maaliin ajassa 54:56 kun hyvin rakenneltu hyökkäys oli jäädä jälleen Tervon torjumaksi. Topias Liljamo pelasi jämäkästi tilanteen loppuun ja ennätti heittäytyen sohaisemaan kiekon verkkoon. Kiekko-Vantaa särki Tammisen nollan ajassa 55:52 Leevi Kanniston toimesta. Viimeisen minuutit vantaalaiset jauhoivat ilman maalivahtia, mutta Hermes piti pintansa.

Pisteitä Vantaan illassa:
0 – 1 #22 Eemeli Ylitalo (#95 Jonas Peterek, #28 Arttu Heikkilä)
0 – 2 #4 Jerkko Rämö (#44 Aapo Ahola, #17 Juha Rautiainen) YV
0 – 3 #88 Aleksi Antti-Roiko (#11 Samu Koskenkorva, #16 Topias Liljamo)
0 – 4 #16 Topias Liljamo (#39 Eppu Karuvaara, #11 Samu Koskenkorva) VT

Maalissa #90 Kristian Tamminen 8+5+8=21