Uutiset

ei pisteitä forssasta

FPS–Hermes 5–2 (0-0, 2-1, 3-1)

Kokkolan Hermes jatkoi Lounais-Suomen vieraskiertuettaan asettuen Forssan palloseuraa vastaan. Jumalrinnat tulivat ensimmäiseen erään sähköisenä. Viiden minuutin pelin jälkeen Hermes oli laukonut 11 kertaa kun FPS:llä niitä oli pyöreä nolla. Hermes pääsi peräjälkeen ylivoimalle, mutta maalia ei syntynyt näyttävistä pyörityksistä huolimatta. Kahdesta tapetusta jäähystä kotijoukkue sai selvästi uutta puhtia ja puntit tasoittuivat huomattavasti. Hermes joutui aloittamaan toisen erän alivoimaisena n. 20 sekunnin verran.

Toista erää oli luisteltu neljä minuuttia kun ensimmäisestä maalista vastasi FPS. Michal Kvasnica latasi vauhdista tarkasti ja isännät 1-0 johtoon. Tästä viisi minuuttia ja isännät kasvattivat johtoaan 2-0. Eipä aikaakaan kun Hermes tuli maalin päähän. Tuttu ylivoimakuvio: Ahola ruokki Rämöä, jonka laukaus kuitenkin torjuttiin eteen. Jonas Peterek oli kuitenkin maalin edessä terävänä ja puttasi kavennuksen 2-1:een. Enempää maaleja ei nähty, joten Hermes aloitti viimeisen erän yhden maalin takaa-ajo -asemasta.

Kolmannessa erässä FPS vastasi kovaa Hermeksen rynnistykseen ja teki ylivoimalla lukemat 3-1 ajassa 46:48. Kuusi minuuttia myöhemmin Hermes aloitti kirinsä Eppu Karuvaaran johdolla ja tilanne 3-2. Hermekselle kehkeytyi etsikkoaika minuuttia myöhemmin kun se pääsi ylivoimalle. Maalin teki kuitenkin aitiosta jäähynsä päätteeksi karannut Joona Vainio. Hermes vielä jahtasi tasoitusta ilman maalivahtia, mutta lopulta FPS:n Laiho vippasi kiekon tyhjiin. Ei siis pisteitä Forssasta.

2 – 1 #95 Jonas Peterek (#4 Jerkko Rämö, #44 Aapo Ahola) YV
3 – 2 #39 Eppu Karuvaara (#88 Aleksi Antti-Roiko, #53 Kasper Mäenpää)

Maalissa #90 Kristian Tamminen 12+10+10=32 (pois: 58:37-59:08)