Uutiset

Tuto hockey vei pisteet pyhätöstä

Kuva: Sami Mutka

Hermes – TUTO Hockey 2–4 (1-1, 1-2, 0-1)

Uutta vuotta eletty viisi päivää, Mestis täydessä lieskassa ja torstai-ilta Pyhätössä. Käsillä oli ns. ”Divariklassikko”, sillä yhteen iskivät yhdet perinteikkäämmistä toisen sarjatason seuroista Kokkolan Hermes ja TuTo Hockey Turusta. Molemmat joukkueet selvittivät Joulun jälkeiset back-to-back ottelunsa voitoin, mutta sarjataulukossa eroa on yhdeksän pisteen verran Hermeksen hyväksi. Molemmilla oli luja tahto sementoida itsensä pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan sijoitukseen. Jumalrinnoille kuului pitkästä aikaa hyvää sairastuvasta, sillä se oli lähestulkoon tyhjentynyt illan otteluun. Ensimmäinen erä kului pääpiirteittäin Hermeksen hallinnassa, tosin loppua kohden voimasuhteet tasoittuivat hieman. Maalinteon aloitti kotijoukkue ajassa 03:08 Juha Rautiaisen ohjatessa Aholan tykittämän kiekon maaliin. Maalin jälkeen alkoi Hermes-mankeli pyöriä täydellä teholla. Aina kolmannelletoista minuutille asti, jolloin turkulaiset tasoittivat siirretyn rangaistuksen aikana. Kokonaisuudessaan Hermes säilytti hyvän ilmeensä erän loppuun saakka.

Toisen erän alkuun Jumalrinnat ottivat jämäkästi otteen tapahtumista ja siirtyvät 2-1 johtoon puolentoista minuutin luistelun jälkeen. Paine TuTon päädyssä, Nykänen uurasti maalin edessä, johon Nikita Mateiko toimitti kiekon. Kiekko lipui maaliviivaa hipoen jo ulottumattomiin, mutta Oskari Kajanniska ei luovuttanut vaan antoi käsien käydä ja ujutti kiekon sisään. Hermes jäähy kuitenkin kostautui ajassa 25:56 kun vieraitten Jure Povse veivasi hienosti tasoituksen 2-2:een. TuTo otti johtoaseman ajassa 31:08, kun maskista sujahtanut siniviivalaukaus livahti maaliin. Takaiskumaaleista huolimatta Hermes pyöritti peliä omassa hyökkäyspäässään vimmatusti, mikä saikin tulostaulun lukemat näyttämään perin oudoilta.

Kolmanteen tuli pirteä TuTo, joka oli päättänyt pitää johtoasemansa. Hermes pystyi edelleen luomaan vaarallisia tilanteita, mutta yritykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen maalivahti Pohjanoksaan. Hermes yritti sinnikkäästi rakentaa asetelmaa tasoitukseen, mutta lopulta TuTon Colombanin läpiajomaali kasvatti vieraitten johtoa entisestään. Kummallinen ottelu, jossa Hermes näyttäytyi hallitsevana osapuolena päättyi kuitenkin punanuttujen tappioon.

Pisteille torstaina:
1 – 0 #17 Juha Rautiainen (#28 Arttu Heikkilä, #44 Aapo Ahola)
2 – 1 #19 Oskari Kalajanniska (#20 Arttu Lausniemi, #92 Nikita Mateiko)

Tolppien välissä #90 Kristian Tamminen 2+1+4=7 (pois: 57:08-60:00)